Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Maria Åkerblom jää edelleen arvoitukseksi

Tommi Korpela ja Pihla Viitala 1920-luvulla kukoistaneen herätysliikkeen saarnaajina. Kuva: Sami Kuokkanen Kuva: Sami Kuokkanen
Tommi Korpela ja Pihla Viitala 1920-luvulla kukoistaneen herätysliikkeen saarnaajina. Kuva: Sami Kuokkanen Kuva: Sami Kuokkanen

Marian paratiisi

Ohjaus Zaida Bergroth

Rooleissa Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Jan

Korander.

Karismaattinen lahkojohtaja ja huijarisaarnaaja Maria Åkerblom kiehtonut ja herättänyt keskustelua vuosikymmeniä. Mystinen ja enkelimäinen nainen on ollut arvoitus.

Zaida Bergrothin ohjaama neljäs pitkä elokuva Marian paratiisi vie katsojan 1920-luvun Kokkolaan, josta Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin. Siellä he majoittuvat toviksi Villa Toivolaan, jossa Maria vajoaa öisin transsiin.

Elokuva keskittyy Helsinkiin, jossa yhteisöön ja erityisesti Maria Åkerblomiin (Pihla Viitala) uskova nuori Salome (Satu Tuuli Karhu) kohtaa prostituoitu Malinin (Saga Sarkola). Malin puolestaan näkee, että Maria on huijari.

Marian paratiisi ei oikeastaan avaa katsojalle tositarinaa lahkolaisiaan manipuloivasta Maria Åkerblomista. Hän jää valitettavasti edelleen arvoitukseksi. Eniten kysymys on orvoksi jääneen Salomen kasvusta. Miljöönä puiston keskellä rapistuva huvila toimii. Parhaimmillaan elokuva on mielenkiintoinen kurkistus yksinvaltaisen lahkon toimintaan.

XXX

Taija Tuominen

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset