fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Pakomatka lähitulevaisuuden maailmassa – Mads Mikkelsenin hyytävä karisma toimii

Chaos Walking Ohjaus Doug Liman Pääosissa Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen, Demián Bichir, Cynthia Eviro * * *
Miesten hallitsemassa maailmassa Violan (Daisy Ridley) henki on vaarassa ja Todd (Tom Holland) päättää auttaa häntä pakenemaan. Kuva: Murray Close Kuva: Murray Close
Miesten hallitsemassa maailmassa Violan (Daisy Ridley) henki on vaarassa ja Todd (Tom Holland) päättää auttaa häntä pakenemaan. Kuva: Murray Close

Lähitulevaisuuden maailmassa elävä Chaos Walking perustuu Patrick Nessin menestyneeseen kirjasarjaan. Ohjaaja Doug Limanin taustalta löytyy muun muassa Edge of Tomorrow. Chaos Walking kuvattiin jo vuonna 2017, ja koska sitä pidettiin epäonnistuneena, vuonna 2019 tehtiin massiiviset lisäkuvaukset.

Elokuvan alussa Todd Hewitt (Tom Holland) löytää metsästä lentoaluksellaan pakkolaskun tehneen tytön Violan (Daisy Ridley). Päähenkilön Todd Hewittin nimi painuu katsojan mieleen, sillä hän hokee sitä jatkuvasti itsekseen. Tällä Todd yrittää peittää ajatuksensa, sillä miesten ajatukset ovat kaikkien kuultavissa. Hyvin arkaaisessa elävässä maalaisyhteisössä ei ole ainuttakaan naista.

Pian selviää, että Viola on vaarassa, ja hän pakenee Toddin kanssa metsien ja sivistyksen raunioiden halki. Kintereillä ovat takaa-ajajat. Matkalla myös monet asiat selviävät. Chaos Walking on raikas ja erilainen dystopia, jossa kylän pormestarin Mads Mikkelsen hyytävä karisma toimii. Loppu jättää myös mahdollisuuden jatkolle.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset