Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Parasite – Kellarin paljastavat sokkelot

* * * * * Parasite Ohjaus Bong Joon-ho Pääosissa Song Kang-ho, Park So-dam, Chang Hyae-jin, Choi woo-shik, Cho Yeo-jeong, Lee Sun-kyun
Parasite-elokuvassa kahden perheen kohtaaminen käynnistää hallitsemattoman tapahtumaketjun. Kuva: Muu
Parasite-elokuvassa kahden perheen kohtaaminen käynnistää hallitsemattoman tapahtumaketjun.

Korealaiset elokuvat ovat hyviä, on kyseessä kauhu tai draama. Varmaan huonojakin on, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Parhaan elokuvan Oscarin napannut Parasite on pitkään ollut kehujen kohteena. Se on erinomainen, ja samalla hämmentävä. Parasitesta voi tehdä monta eri tulkintaa ja se on monimerkityksellinen nimeään myöten. Päähenkilöitä on kahdeksan ja juonilinjoja riittää.

Parasite on kahden perheen tarina. Kimin perhe elää haisevassa kellariloukossa ja miettii toimeentuloa. Parkin perhe asuu traumojensa kanssa suuressa designtalossa. Kellariloukon perhe luikertaa taitavalla huijauksella rikkaan perheen elämään. Sysäyksen tähän antaa onnenkivi.

Onnistuuko sosiaalinen nousu ja missä vaiheessa kaikki lipeää käsistä? Parasite yllättää käänteellä toisensa perään, designtalossa on vielä hurjempi kellari. Jokainen elokuvan henkilöhahmo tavoittelee onnea ja omaa etuaan. Se johtaa trilleriin, komediaan, kuvaukseen luokkayhteiskunnasta, jossa jo huoneeseen levittäytyvä valo ja sieraimiin nouseva tuoksu kertoo paljon.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset