Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Pedro Almodóvarin uusin ohjaus on matka menneisyyteen

Kärsimys ja kunnia kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista (Banderas), joka käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan. Kuva: Manolo Pavón Kuva: Manolo Pavón
Kärsimys ja kunnia kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista (Banderas), joka käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan. Kuva: Manolo Pavón

Kärsimys ja kunnia

Ohjaus Pedro Almodóvar

Rooleissa Antonio Banderas, Penélope Gruz, Asier Etxeandia, Nora Navas, Leonardo Sbaraglia

 

Kärsimys ja kunnia on ohjaaja Pedro Almodóvarin ja näyttelijä Antonio Banderasin vuosikymmenten yhteistyön upea huipennus. Toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla Banderas sai jo roolistaan parhaan miespääosan palkinnon.

Kuuluisa madridilainen elokuvaohjaaja Salvadori Mallo (Antonio Banderas) kärsii henkisesti ja fyysisesti. Elokuvaa ei ole tullut vuosiin. Kun Mallon pitäisi tehdä töitä, hän pakenee muistoihinsa, joissa ovat äiti (Penélope Gruz) ja lapsuus maaseudulla. Lopulta väsynyt ja vanheneva Mallo kohtaa varhaisen elokuvansa näyttelijän, ajautuu huumeisiin ja paljastaa näyttelijälle tulevan käsikirjoituksensa.

Elokuvassa kulkee hieno omaelämäkerrallisuus ja Almodóvar leikittelee faktan ja fiktion suhteella. Katsoja nauttii elokuvan lavastuksen väreistä ja yksityiskohdista. Rytmin levollisuus ja lipuva tarinankerronta myös yllättää miellyttävästi. Ikää myöten Almodóvar on rauhoittunut ja syventynyt. Antonio Banderas puolestaan tekee elämänsä parhaan roolin.

 

* * * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset