fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Prinsessalla on oma tahto

Disneyn animaatioklassikko on loihdittu uudelleen valkokankaalle energisenä ja jännittävänä toimintaversiona. Kuva: Daniel Smith Kuva: Daniel Smith
Disneyn animaatioklassikko on loihdittu uudelleen valkokankaalle energisenä ja jännittävänä toimintaversiona. Kuva: Daniel Smith Kuva: Daniel Smith

Aladdin

Ohjaus Guy Ritchie

Rooleissa Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith, Marwan Kenzari

 

Satu Aladdinista ja taikalampusta on meille tuttu monena eri versiona. Alkujaan satu löytyy vanhasta arabialaisesta Tuhat ja yksi yötä -kokoelmasta. Ensimmäinen suomennoskin on jo 1800-luvulla. Disney tarttui satuun Aladdinista vuonna 1992 animaation muodossa, ja nyt Disney on tehnyt sadusta uuden version.

Guy Ritchien ohjaama Aladdin on päivitetty tähän päivään, sillä prinsessa Jasmine (Naomi Scott) on vahvatahtoinen nuori nainen, joka ihmettelee, että miksi pitää mennä naimisiin ja miksi hän ei voi olla sulttaani ja hallita maata. Myöskään henki (Will Smith) ei jutuissaan niin paljon imitoi elävän elämän henkilöitä, kuten Robin Williams teki aikoinaan.

Aladdin (Mena Massoud) on siis hyväsydäminen varas, joka saa käsiinsä erilaisten käänteiden kautta taikalampun, jossa on henki. Samaan aikaa sulttaani etsii tyttärelleen puolisoa ja ilkeä suurvisiiri himoitsee valtaistuinta. Juoni on tuttu, mutta Aladdin ei kuitenkaan toista liikaa klassikkopiirrettyä. Sitä paitsi uusi näytelty versio on hauskempi ja viihdyttävämpi.

* * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset