Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Punk-henkinen Cruella on muodin ja musiikin huikeaa ilotulitusta 1970-luvun Lontoon kaduilla

Cruella Ohjaus Craig Gillespie Pääosissa Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Mark Strong * * * * *
Emma Stone on pääosassa Disneyn uudessa live action -elokuvassa, joka kertoo Cruella de Vilin kapinallisesta nuoruudesta. Kuva: Laurie Sparham Kuva: Laurie Sparham
Emma Stone tähdittää Disneyn uutta live action -elokuvaa, joka kertoo Cruella de Vilin kapinallisesta nuoruudesta. Kuva: Laurie Sparham

Dalmatialaiskoirien kauhu Cruella DeVil on Disneyn toimesta saanut oman elokuvan. Miten pienestä tytöstä, jolla on syntymästään lähtien kaksivärinen tukka ja intohimo muotiin, tuli pilkullisiin turkiksiin pukeutuva häijyläinen?

Cruella sijoittuu 1970-luvulle. Villi Estella (Emma Stone) lähtee äitinsä kanssa Lontooseen. Tapahtuu järkyttäviä ja tyttö jää orvoksi. Neuvokas Estella asuu uusien ystäviensä Jasperin (Joel Fry) ja Horacen (Paul Walter Hauser) sekä kahden koiran kanssa vinttiasunnossa. Yhdessä he tekevät pikkurikoksia. Tämä ei riitä Estellalle, vaan hän hakeutuu legendaarisen paronitar von Hellmanin (Emma Thompson) muotitaloon. Samalla paljastuu salaisuuksia ja Cruella syntyy.

Punk-henkinen ja kapinallinen Cruella on muodin ja musiikin ilotulitusta. Suunnittelijoista mieleen tulee Vivienne Westwood. Elokuvan puvustus onkin huikea. Viekas draamakomedia kuljettaa katsojaa vauhdilla Lontoon kaduilla ja näyttelijät suorastaan nauttivat.

Onko Cruella lasten- vai aikuistenelokuva? Molempien. Ja elokuvaa voi jatkaa loistavan soundtrackin kera.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset