fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Rakkauden ja läheisyyden kaipuu

System Crasher kertoo 9-vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse. Kuva: Yunus Roy Imer
System Crasher kertoo 9-vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse. Kuva: Yunus Roy Imer

System Crasher

Ohjaaja Nora Fingscheidt

Rooleissa Maryam Zadee, Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide, Lisa Hagmeister

Yhdeksänvuotias saksalainen Benni (Helena Zengel) on älykäs ja herkkä lapsi, mutta saa silmittömiä raivokohtauksia. Niille ei kukaan mahda mitään. Lastensuojelu ei löydä hänelle sijoituspaikkaa ja jopa aikuiset pelkäävät häntä. Lastenkodit, sijaiskodit ja terapiat vaihtuvat alinomaa.

Bennin äiti ei pysty hoitamaan tyttöään, sillä hän on työtön ja miessuhteet vaihtuvat, lisäksi hänellä on kaksi nuorempaa lasta. Tämä on tragedia, sillä äiti on ainoa mitä paikasta toiseen siirtyvä Benni kaipaa. Raivokkaasta Bennistä näytetään myös iloisen ja leikkivän lapsen puoli. Se tekee rakkaudenkaipuusta vielä riipaisevamman.

Nora Fingscheidtin käsikirjoittama ja ohjaama System Crasher on vaikuttava yhteiskunnallinen draama, jossa perhearvot ovat koetuksella. System Crasher myös paljastaa hyvinvointiyhteiskunnan pimeän puolen. Lisäksi elokuva tuo mieleen toisen laadukkaan ja syvästi järkyttävän elokuvan Poikani Kevin.

 

* * * * *

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset