Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Rakkauden voimin

1970-luvun Harlemiin sijoittuva elokuva on kaunis rakkaustarina, joka perustuu James Baldwinin romaaniin.

If Beale Street Could TalkOhjaus Barry JenkinsRooleissa Kiki Layne, Stephan James, Regina King

Vaikka elokuvan nimi viittaa Memphisiin, tarina vie katsojan Harlemiin. If Beale Street Could Talk perustuu James Baldwinin samannimiseen teokseen vuodelta 1974. Baldwin oli eräs Yhdysvaltojen kirjallisuuden suurimpia vaikuttajia. Hänen teemojaan olivat afroamerikkalaisten kokemukset.

19-vuotias Tish (Kiki Layne) ja 22-vuotias Alonzo (Stephen James) ovat rakastavaisia 1970-luvun Harlemissa. Nuorten onni muuttuu, kun tuntemattoman naisen syytös vie Alonzon vankilaan.

Lempeästä elämästä tulee käsittämättömän epäoikeudenmukaista ja väkivaltaista. Tishin raskaus, Alonzon oikeudenkäynnin odotus ja toisaalla tapahtumat Puerto Ricossa limittyvät keskenään.

Ohjaaja Barry Jenkins (Moonlight) on tehnyt hienoa ja persoonallista työtä, taideteoksen. Välillä henkilöt puhuvat katsojalle, välillä kuvat ikään kuin pysähtyvät. Kaikki on hyvin luontevaa ja tulee liki katsojaa. Haastatteluissa Jenkins onkin kertonut, että esikuvana ilmauksessa hänellä on ollut aistillisuudesta ja värikylläisyydestään tunnetun Wong Kar-wain elokuva In the Mood for Love.

* * * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset