Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Richard Jewell – Media lynkkaa sankarin

Richard Jewell Ohjaus: Clint Eastwood Pääosissa: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Olivia Wilde * * *
Tositapahtumiin perustuva Richard Jewell on tarina siitä, mitä tapahtuu, kun tosiasiana raportoitu seikka hämärtää totuuden. Kuva: Muu
Tositapahtumiin perustuva Richard Jewell on tarina siitä, mitä tapahtuu, kun tosiasiana raportoitu seikka hämärtää totuuden.

Clint Eastwood, 89, on edelleen vedossa. Uusin ohjaus Richard Jewell tarttuu jälleen sankaruus-käsitteeseen ja väärinkohteluun. Richard Jewell perustuu tositapahtumiin ja henkilöt kulkevat omilla nimillään yhtä FBI:n fiktiivistä agenttia lukuunottamatta.

Atlantan olympialaisissa 1996 Olympiapuistossa turvamies Richard Jewell löysi pommin ja vaikka pommi räjähti, hän ehti pelastaa työkavereidensa kanssa lukuisia ihmisiä. Alkuun Jewell oli sankari, mutta nopeasti hänestä tuli pääepäilty. FBI näki äitinsä kanssa asuvan, pulskan ja fanaattisesti lainvalvojan uraa tavoittelevan syyttömän Jewellin olevan täydellinen lone bomber. Julkisesta lynkkauksesta piti huolen toimittaja Kathy Scruggs.

Tunnelma ja ajankuva ovat intensiivisiä. Paul Walter Hauser on vaikuttava nimiroolissa, samoin Sam Rockwell hänen lakimiehenään. Valitettavasti paikallisen lehden toimittaja Kathy Scruggsin (Olivia Wilde) rooli on liian karikatyyrinen. Siinä yhden tähden tipauttava ongelma onkin – hyvät ovat hyviä ja pahat tosi pahoja. Sävyt puuttuvat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset