fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Rosoinen talvinen tarina

Miia Tervon uutuuselokuvassa edes arktinen ilmanala ei estä tunteiden lämpenemistä. Kuva: Dionysos Films

AuroraOhjaus Miia TervoRooleissa Mimosa Willamo, Amir Escandari, Elà Yildirim, Chike Ohanwe, Oona Sirola, Hannu-Pekka Björkman, Miitta Sorvali, Ria Kataja, Pamela Tola

Miia Tervon ensimmäinen pitkä kotimainen elokuva Aurora on raikas ja tragikoominen draama pohjoisen nuoren naisen elämästä. Teemat ovat haastavia. Oman paikan etsintä ja ahdinko elämän kanssa. Aurora ei kuitenkaan sorru kliseisiin eikä stereotypioihin, vaan kulkee omaa rosoista tietään.

Aurora (Mimosa Willamo) laittaa kauneushoitolassa kynsiä, juopottelee ystäviensä kanssa minkä ehtii ja riekkuu Rovaniemen yössä. Isä (Hannu-Pekka Björkman) on vaihteeksi katkolla ja äiti on haudassa. Eräänä yönä Aurora kohtaa grillikioskilla Darianin (Amir Escandari). Darian on tullut Suomeen kahdeksanvuotiaan tyttärensä Azarin (Elà Yildirim) kanssa. Hänen olisi päästävä naimisiin, jotta saisi oleskeluluvan. Rahaton Aurora päättää etsiä Darianille vaimon.

Kohtaaminen muuttaa myöskin epätoivoisen Auroran elämän. Alkaa ystävyys, joka kääntyy mutkien kautta romantiikkaan. Elokuva vääntää hyvin ennakkoasenteita ja rakentaa huikeita tilanteita, kuten Liisan (Miitta Sorvali) karjalanpiirakka-kohtaus. Koskettava, uskottava ja hauska.

Aurora on hieno elokuva!

* * * *

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset