fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Stalkkeri vainoaa – Ystävyys kahden naisen välillä muuttuu hyytäväksi kauhuksi

Neil Jordanin uutuuselokuvassa nuoren tarjoilijattaren ystävyys leskirouvaan alkaa saada omituisia piirteitä. Kuva: Jonathan Hession Kuva: Jonathan Hession
Neil Jordanin uutuuselokuvassa nuoren tarjoilijattaren ystävyys leskirouvaan alkaa saada omituisia piirteitä. Kuva: Jonathan Hession

Greta

Ohjaus Neil Jordan

Rooleissa Isabelle Huppert, Chloé Grace Moretz, Maika Monroe

 

Nuori Frances on muuttanut New Yorkiin ja suuri kaupunki ahdistaa, lisäksi hänen äitinsä on kuollut. Eräänä päivänä Frances löytää metrosta käsilaukun, jonka sisällä on omistajan Greta Hidegin yhteystiedot. Frances toimittaa tietenkin laukun Gretalle. Ystävyys kahden naisen välillä alkaa ja muuttuu hyytäväksi kauhuksi, sillä Greta unohtelee tahallaan käsilaukkujaan ja houkuttelee luokseen nuoria naisia. Ja kun Greta saa otteen, hänestä ei pääse eroon.

Elokuva on saanut palautetta ennalta-arvattavuudestaan ja kliseisyydestä. Lisäksi on ihmetelty, miksi Neil Jordan on ottanut moisen ohjaustyön. Greta on kuitenkin pätevä puolitoistatuntinen kauhuelokuva, eikä elokuvan mainospätkät vielä kuluta sitä loppuun. Erityisesti ranskalainen Isabelle Huppert tekee kylmän ja julman roolityön sairaana psykopaattina, vaikka elokuvan dialogi töksähteleekin.

Katsojan sympatiat ovat aluksi naiivin Francesin (Chloé Grace Moretz) puolella, mutta jotenkin vain Isabelle Huppertin Greta-hahmo imaisee mukaansa, sillä hän päästelee täysillä.

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset