Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Täydellinen joulu – Suomalainen joulutragedia

Täydellinen joulu on komedia existä, uusista puolisoista, suhteista, perheistä, perinteistä, ja niiden rikkomisista. Kuva: Muu
Täydellinen joulu on komedia existä, uusista puolisoista, suhteista, perheistä, perinteistä, ja niiden rikkomisista. Kuva: Muu

Täydellinen joulu

Ohjaus Taru Mäkelä

Rooleissa Elena Leeve, Antti Luusuaniemi, Mikko Leppilampi, Maria Ylipää, Ilkka Forss, Aku Hirviniemi, Pirkko Mannola

 

Joulukalenterit ovat jo tulleet myyntiin ja jouluelokuvat teattereihin. Taru Mäkelän ohjaama Täydellinen joulu pohjautuu ruotsalaiseen Tomnen är far till alla barnen eli Joulupukki vieraissa (1999). Kyseessä on komedia, jossa suurperhe kaikkia exiä myöten yrittää viettää yhteistä ja perinteistä joulua.

Outi (Elena Leeve) on kutsunut kotiinsa joulun viettoon kaikki kolme ex-miestään, heidän yhteiset lapset sekä miesten uudet kumppanit lapsineen. Läsnä on tietenkin myös Outin nykyinen aviomies Janne (Antti Luusuaniemi). Herkkuja pursuavasta joulupöydästä huolimatta kaikki katastrofin ja täydellisen sotkun ainekset ovat ilmassa. Illan aikana muistellaan menneitä ja jouluaterian aikana Outi tekee yllättävän ilmoituksen. Tämä saa mustasukkaisuuteen taipuvaisen Jannen suunniltaan.

Täydellinen joulu kohoaa suorastaan hulluksi ja synkäksi komediaksi, jossa katsojaa naurattaa henkilöhahmojen touhut. Vaikka formaatti tulee ruotsista, Täydellisestä joulusta kasvaa suomalainen joulutragedia, jossa Antti Luusuaniemi tekee erinomaisen roolin.

* * * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset