Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Tehtaan tarina on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan

Metsäjätti Ohjaaja Ville Jankkeri Pääosissa Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela * * *
Ylennystä havitteleva Pasi (Jussi Vatanen) ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Kuva: Muu
Ylennystä havitteleva Pasi (Jussi Vatanen) ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan.

Miika Nousiaisen samannimiseen romaaniin (2011) perustuva Metsäjätti saapui ensi-iltaan ajankohtaisempana kuin ohjaaja Ville Jankkeri ajattelikaan. Pienen kunnan vaneritehdas siirtyy kansainväliseen omistukseen ja lopulta tehdas lakkautetaan.

Elokuvan miljöinä ovat Törmälän kunta ja Helsinki, josta yrityksen kehityspäällikkö Pasi Kauppi (Jussi Vatanen) lähetetään saneeraamaan tehdasta ja hoitamaan yt-neuvottelut. Pasi on itse tehnyt yhteiskunnallisen nousun, sillä hän alkoholistin poika Törmälän kerrostaloista. Kylmähermoinen Pasi joutuu kohtaamaan menneisyytensä, Törmälän tämän päivän ja vanhat ystävänsä.

Elokuva liikkuu monella tasolla, hiukan irralliseksi jäävä kertojanääni tuo huumoria, vanhat tv-pätkät ajankuvaa, Pasin lapsuus ja nuoruus taas koskettavaa traagisuutta. Nykyajassa on Pasin tiukka esimies (Anu Sinisalo) ja leppoisa lapsuudenystävä Janne (Hannes Suominen), samalla Pasista tulee isä. Tämän kaiken keskellä hän löytää omatuntonsa. Metsäjätin realistinen ote toimii ja elokuva on hyvin samaistuttava, vaikka onkin hiukan liian alleviivaava.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset