fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Vuosisadan häät – Yliampuvaa sekoilua Helsingin yöelämässä

Vuosisadan häät Ohjaus Marja Pyykkö Pääosissa Outi Mäenpää, Mikko Leppilampi, Matleena Kuusniemi, Amos Brotherus, Tommi Eronen, Kari Ketonen * *
Helsingin yöelämästä Viima (Outi Mäenpää) löytää seuralaisekseen muun muassa Masan (Amos Brotherus). Kuva: Muu
Helsingin yöelämästä Viima (Outi Mäenpää) löytää seuralaisekseen muun muassa Masan (Amos Brotherus).

TV:stä tuttu julkkispsykiatri Viima von Ausgezeichnet (Outi Mäenpää) on itsekeskeinen mehiläiskuningatar. Hän häärää ja hallitsee, on empaattinen ja saa ihmiset avautumaan. Pohjimmiltaan hän on yksinäinen ja sekaisin.

Kun nuorempi ex-mies Kari-Antti (Mikko Leppilampi) on menossa naimisiin, Viima päättää hankkia häihin näyttävän ja menestyvän seuralaisen. Faneille ja lehdistölle on näytettävä.

Siinä olikin tiivistettynä Vuosisadan häiden juoni.

Marja Pyykön ohjaama ja Aleksi Bardyn käsikirjoittama Vuosisadan häät on ideana erinomainen, mutta lopputulos on käsittämättömän sekavaa, yliampuvaa ja kliseistä kouhotusta, kun Viima painaa paniikissa ja humalassa läpi Helsingin ja etsii miestä.

Se, että elokuvalla on hauskat hetkensä, tuo toisen tähden. Outi Mäenpää on ajoittain huikea, ja sivurooleista Amos Brotherus ja Kari Ketonen jäävät mieleen. Silti vuosisadan häät on lähes Ponterosan (2001) tasoa, saattaa siis olla joskus kulttielokuva.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset