fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Western Stars – Kulkuriromantiikkaa aidoimmillaan

Western Stars-elokuvassa Springsteen esittää kaikki samannimisen levyn 13 kappaletta bändin ja täyden orkesterin säestämänä. Kuva: Muu
Western Stars-elokuvassa Bruce Springsteen esittää kaikki samannimisen levyn 13 kappaletta bändin ja täyden orkesterin säestämänä.

Western Stars

Ohjaus Bruce Springsteen, Thom Zimny

Pääosissa Bruce Springsteen, Patti Scialfa

Western Star on konstailematon dokumenttielokuva Bruce Springsteenistä. Siinä kuullaan häneltä kolmetoista uutta kappaletta. Dokumentin pohjalla on hänen uusi samanniminen soololevynsä, jossa kantrisävyt kohtaavat vapauden kaipuun ja yksinäisyyden. Sanoitus on taattua Springsteeniä ja periamerikkalaisuutta. Maisemina ovat Kalifornia ja preeriat ja kappaleet sisältävät vahvoja western-viitteitä.

Elokuvan konserttiosuus on taltioitu Bruce Springsteenin yli satavuotiaassa ladossa, jossa kolmenkymmenen soittajan jousiorkesteri säestää Springsteeniä, hänen vaimoaan Patti Scialfaa ja hänen bändiään. Välijaksot on kuvattu Joshua Tree -kansallispuistossa. Välijaksoissa on myös arkistofilmejä, teitä, hevosia, autoja, sekä Springsteen kertomassa laulujen taustoista.

Mutkaton ja levollinen Western Stars kertoo elämästä ja siinä on syvää ihmisyyttä. Masennuksen kanssa pitkään kamppaillut Springsteen on äärimmäisen rehellinen. Western Stars saa myös kaipaamaan tien päälle, erämaahan, tähtitaivaan alle, lännenelokuvien juurille.

* * * *

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset