fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Yrittäjyyden syöksykierre

Brittiohjaaja Ken Loachin uutuuselokuva on koskettava tarina velkaisen perheen ongelmien kasautumisesta. Kuva: Muu
Brittiohjaaja Ken Loachin uutuuselokuva on koskettava tarina velkaisen perheen ongelmien kasautumisesta. Kuva: Muu

Sorry We Missed You
Ohjaaja Ken Loach
Rooleissa Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, Ross Brewster

Brittiohjaaja Ken Loach on monissa elokuvissaan keskittynyt kuvaamaan tavallisten ihmisten arkea, ja sen vastoinkäymisiä. Se tämä 80-vuotias ohjaaja tekee jälleen todella briljantisti!

Sorry We Missed You kertoo velkaisesta ja pienituloisesta perheestä, johon vuoden 2008 pankkikriisi on vaikuttanut. Abby (Debbie Honeywood) työskentelee kodinhoitajana ja sekalaisia töitä tehnyt Ricky (Kris Hitchen) löytää työpaikan suuresta lähettifirmasta. Firmassa jokainen työntekijä tekee sopimuksen yrittäjyydestä, jossa hänelle myös jäävät kaikki riskit. Abbyn työmatkoihin tarvitsema auto myydään, jotta Rickylle voidaan ostaa lähettihommiin pakettiauto.

Rickyn työ ei olekaan kultakaivos, vaan ongelmat kaatuvat. Erityisesti despootti työnjohtaja jahtaa häntä. Väsyneet vanhemmat ovat aina töissä tai työmatkalla, ja lapset oireilevat. Yksi ongelma vie toiseen ja lopulta koko perheen tilanne repeää. Sorry We Missed You on suurella sydämellä tehty koskettava elokuva, jossa on myös lämpimät hetkensä tuomassa vastapainoa.

 

* * * *

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset