fbpx
Kaupunkiuutiset

Elomessuille kannattaa tulla kävellen tai pyörällä

Perinteiset Elomessut ensi viikonvaihteessa tuovat Verkatehtaan alueelle mukanaan pieniä haasteita liikenteeseen. Lisäkerrointa aiheuttaa etenkin Paasikiventien siltaremontti.

– Nyt jos koskaan kaupunkilaisten kannattaa tulla messualueelle kävellen tai pyöräillen. Paasikiventietä pitkin pääsevät liikkumaan vain autot, kun toinen ajokaista on kokonaan suljettu. Verkatehtaan alueelle kannattaa tulla Viipurintien tai Hämeentien kautta, messujärjestelyistä vastaava Hämeenlinnan Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen opastaa.

– Radanvarren pysäköintipaikat ja Pohjantähden p-alue ovat varattuna messujen näytteilleasettajille. Näillä alueilla on liikenteenohjaajat, joten sinne ei kannata pyrkiä ilman alueelle oikeuttavaa pysäköintilupaa, Sutinen neuvoo välttämään turhia ruuhkia.

Aivan messualueen lähituntumassa on henkilöautoilla pysäköintipaikkoja vain Keinuparkissa sekä muutamia kymmeniä paikkoja Vanajantien uudella sorapäällysteisellä pysäköintialueella.

Pysäköintitilaa on runsaasti Kantolan tapahtumapuiston alueella, josta järjestetään linja-autoilla non stop -kuljetukset Verkatehtaan kulmalle. Voimalajiliiton ja Lehdon Liikenteen organisoima pysäköinti ja kuljetus ovat maksullisia. Pysäköinti maksaa viisi euroa, kuljetus aikuisilta kaksi euroa ja lapsilta euron suuntaansa.

– Tilannehan ei ole muuttunut pysäköinnin osalta oikeastaan lainkaan vuosikymmenten varrella, sillä yleisölle ei ollut erikseen järjestettyjä parkkipaikkoja silloinkaan kun messut järjestettiin vielä Hämeensaaressa, Mika Sutinen muistuttaa.

Perinteisten Elomessujen messualue tiivistyy nyt aikaisempaa enemmän Verkatehtaan etupihalle sekä Taidemuseon alueelle, koska Viipurintie on nyt varattu kokonaan liikenteelle Hopeaseppien sillan remontin vuoksi.

– Valitettavasti emme saaneet Paasikiventielle toivomiamme liikennejärjestelyjä.

Elomessuille on vapaa pääsy. Tapahtuman juontaja on Taru Valkeapää. Elomessujen iltatapahtuma, Elofest, järjestetään lauantaina jäähallissa.

Elomessut la 12.8. klo 10–18 ja su 13.8. klo 10–17.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset