Kaupunkiuutiset

Elomessut loppuunmyyty

25. kerran järjestettävät Elomessut paisuu tänä vuonna historiansa suurimmaksi yleismessutapahtumaksi. Messuilla on nyt 300 osastoa, eikä yhtään enempää käytännössä Verkatehtaan alueelle sovi.

Toista kertaa Verkatehtaan miljöössä järjestettävät kaksipäiväiset messut on löytänyt lisäilmettä etenkin toimivien sisänäyttelytilojen, ravintola- ja wc-palvelujen kautta sekä alueella vakituisesti toimivista yhteistyökumppaneista.

– Verkatehdas on keskeinen paikka, jonne kannattaa tulla kävellen, polkupyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Hämeenlinnassa ei löydy mistään parkkipaikkoja näin suuren tapahtuman välittömästi läheisyydestä, messut järjestävän Hämeen Sanomat Oy:n myyntijohtaja Mika Sutinen muistuttaa.

Messualueen sisäistä opastusta on lisätty viime vuodesta. Suuret punaiset ilmapallot kertovat missä eri messualueet sijaitsevat. Messulehdestä voi näin paikantaa mieleisensä kohteen.

Mika Sutinen pohtii jo messualueen laajentamista, kun messujen suosio on edelleen vahvassa kasvussa.

Hämeen Sanomien messuorganisaatio järjesti tänä kesänä onnistuneesti myös Forssan Heinämessut. Messuisännyyksiä on tarkoitus hankkia edelleen lisää.

Messujen osastomyynnistä vastaava Hanna Velin painottaa suosion taustalla olevan aikaisempien vuosien hyvin toimineet järjestelyt:

– Elomessuille palaa nyt joskus aikaisemmin mukana olleita yrityksiä. Mukana on myös aivan uusia osastoja, joten näkemistä riittää.

Messuosastoja on tänä vuonna myös Viipurintiellä remontissa olevan sillan tuntumasta idän suuntaan. Vuoden kuluttua tilanne on uusi, kun Paasikiventie menee puolestaan remonttiin Hopeaseppien sillan osalta.

– Viipurintiellä voi liikkua Verkatehtaan tuntumassa vain idästä kaupunkiin päin, mutta ei keskustasta idän suuntaan. Keskustasta itään pääsee vain Paasikiventietä pitkin, Sutinen tiivistää liikennejärjestelyjen ydinosan.

Elomessut on suurin Kanta-Hämeen alueen yleismessutapahtuma, joka keräsi viime kesänä ennätykselliset 55 000 kävijää.

Messuilla mukana olevat yritykset, yhdistykset ja järjestöt kokevat Elomessut merkittäväksi näyteikkunaksi omalle toiminnalleen.

Elomessuilla ei ole tänä vuonna Eloklubia. Eloklubin toiminta on Elomessuilla aina ulkoistettu ravintola-alan ammattilaiselle. Parina viime vuonna toimijana oli Vanajanlinna. Tälle vuodelle ravintola-alan toimija vaihtui.

– Kyseinen uusi toimija ilmoitti vasta reilu viikko sitten, ettei pysty järjestämään tapahtumaa. Tätä ennen Hämeen Sanomat oli useamman viikon ajan yrittänyt löytää ratkaisua Eloklubiin heidän kanssaan, Mika Sutinen kertoo.

– Onneksi saimme tilalle järjestettyä lapsille tivolin, eli tarjonta perheen pienimmille lisääntyi ja perheen isommille väheni, Sutinen jatkaa.

Kokonaan uutta on puolestaan Verkatehtaan rantaan sijoittuva venelaituri, joka jää niille sijoilleen ainakin seuraavan vuoden ajaksi. Suomen Laiturikauppa Oy:n toimittamalta laiturilta järjestetään messujen aikana yleisökuljetuksia Vanajavedelle.

Messuilla Kanta-Häme julistetaan jälleen Suomen rapumaakunnaksi ja maakunnan rapukuninkaallinen kruunataan Elomessuilla.

Julistus ja kruunaus hoidetaan ohjelmalavalla lauantaina 13.8. klo 15.10.

Uuden rapukuninkaallisen kruunaavat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja istuva rapukuningas Jukka Muhonen. Valtakunnan johtavbista poliitikoista paikalla on lisäksi ainakin Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne, joka vierailee messualueella sunnuntaina noin kello 14 aikaan.

Lauantaina klo 10 –18, sunnuntaina klo 10 –17.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset