Kaupunkiuutiset

EM-kisoissa ratkaisuhetket, paikallissarjat puolivälissä

Ranskassa pelattavat jalkapallon Euroopan mestaruuskisat ovat edenneet välierävaiheeseen. Tänään keskiviikkona finaalipaikasta kamppailevat Portugali ja Wales, huomenna torstaina Saksa ja Ranska. Myöhään sunnuntaina tiedetään sitten se, kuka hallitsee Euroopan futiskarttaa seuraavat neljä vuotta.

Välieräjoukkueista Saksa ja Ranska kuuluvat niihin maihin, joita itse olisin veikannut neljän parhaan joukkoon. Saksa on ollut mielestäni vähintään yhtä hyvä kuin maailmanmestarina kaksi vuotta sitten. Sen pelin joustava järjestelmällisyys hivelee silmiä, samoin kyky halvaannuttaa vastustaja sen omalle kenttäpuoliskolle. Jalkapallo on parhaimmillaan silloin, kun sitä pelaa kaksi älykästä, teknisesti ja taktisesti taitavaa ja kurinalaista joukkuetta. Siksi Saksa–Italia nousee ylivoimaiseksi ykköseksi kisojen parhaita pelejä rankatessa. Toki hienoja pelejä olivat myös mm. alkusarjan Unkari–Portugali, Tšekki–Kroatia sekä Islanti–Itävalta. Mutta kahden vanhan mestarin välienselvittely oli niin laadullisesti kuin draamallisestikin vertaansa vaille. 

Näiden kisojen menestyjät ovat yhtenäisiä, hurjalla voitontahdolla ja itseluottamuksella varustettuja joukkueita. Niiden tähtipelaajat haluavat edustaa maataan yli kaiken. Gareth Bale, kaikista rahoistaan ja statuksestaan huolimatta, tekee pelistä toiseen kaikkensa Punaisen Lohikäärmeen eteen. Gigi Buffon laulaa ennen peliä sellaisella tunteella valmiudestaan kuolla Italian kutsuessa, että ainakaan minulla ei ole kanttia sitä epäillä. Koko Islannin joukkue oli täynnä viikinkejä. Taito, halu ja kurinalaisuus on ollut voittava yhdistelmä. Pysähtyneisyys (Espanja), häviämisen pelko (Englanti) ja 11 yksilöä (Belgia) puolestaan varma yhdistelmä kohti nopeaa kesälomaa.

Kotimaiset sarjat alkavat olla kesätauoilla ja noin puolet otteluista pelattuina. Miesten Tampereen ja Satakunnan piirin Kolmosessa Härmä on parannellut asemiaan valmentajan vaihdoksen jälkeen ja muutama voitto on nostanut sen sarjataulukon puoleenväliin. Kolmonen jatkuu Härmän osalta kahden viikon päästä torstaina Sääksjärvellä. Nelosessa HJS menee täysin omia menojaan, yhdestätoista pelistä on koossa sama määrä voittoja ja ero sarjakakkoseen jo yhdeksän pistettä. Jere Suomalainen on laukonut 70 tehdystä maalista 20 ja omiin on pallo löytänyt tiensä ainoastaan neljä kertaa. Myös JanPa pelaa hyvää kautta ja on sarjassa neljäntenä, vain kolme pistettä toisena olevasta TPV:sta. Kutosessa Jags on hyvässä vauhdissa kohti nousupelejä, se johtaa sarjaa puolivälin lähestyessä. FC Hämeenlinna on edelleen tappioitta kolmantena. 

Naisten Kakkosessa Härmä jatkaa pelejään heinäkuun puolivälissä neljänneltä sijalta. Eroa sarjaa johtavaan Turun Pyrkivään on seitsemän pistettä. B-tyttöjen Ykkösessä Härmä päätti kevätkierroksen kolmantena.

A-poikien SM-sarjaa pelataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hämeenlinnassa huomenna torstaina. Kello 19 alkavassa ottelussa Haka/HJS saa kovan vastuksen Turusta, kun sarjakakkonen Inter saapuu Kaurialaan. Hämäläisjoukkue on sarjassa neljäntenä, vain kaksi pistettä sinimustia perässä. A-poikien Ykkösessä puolestaan on kevätkierros saatu päätökseen ja Härmä viettää taukoa hienosti toisena, kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta Kaarinan Pojista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset