fbpx
Kaupunkiuutiset

Engelinrannan jalostamiseen vauhtia

Kiistellyn Engelinrannan alueen rakentaminen saa uutta vauhtia, kun korkein hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi Asunto-osakeyhtiö Hämeenlinnan Eteläkatu 10:n tekemän valituksen sisältämät vaatimukset. Käytännössä tämä tarkoittaa asemakaavoituksen aloittamista.

KHO:n ratkaisun seurauksena Hämeenlinnan hallinto-oikeuden vuosi sitten tekemä ratkaisu jää sellaisenaan voimaan. Hallinto-oikeudessa hylättiin myös valitus kaupunginvaltuuston päätöksestä.

Linja-autoaseman alueen asemakaava lähtee liikkeelle ensimmäisenä. Alueesta on jo tehty yhteistyösopimus Lehto Groupin kanssa, joka esitteli suunnitelmansa viime keväänä.

Seuraavana lähtenee liikkeelle linja-autoaseman korttelin viereinen ranta-alue, jonne on alustavasti suunniteltu myös asuntomessujen järjestämistä.

Engelinrannan noin 20 hehtaarin maa-alueelle on suunniteltu myös korkeiden asuinkerrostalojen rakentamista. Pohdittavaksi tulee myös Paasikiventien linjauksen muuttaminen moottoritien ja Hopeaseppien sillan välisellä matkalla.

Tällä hetkellä kaavoituksen suunnittelu on lähtenyt käyntiin Paasikivenkadun liikennesuunnitelmasta, koska tällä on suuri vaikutus koko linja-autoaseman korttelin liikenteen järjestelyille.

Hankkeelle on avattu omat nettisivut, joiden kautta kaupunkilaiset voivat lähettää ideoita ja ajatuksia, kysyä hankkeesta tai lukea ajankohtaisista hankkeeseen liittyvistä asioista. Sivustolle kerätään hankkeelle esitettyjä yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

Lohkot

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset