Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ensi lauantaina Iittalassa koetaan pyhää – Iltamissa yhdistyy vegaaniruoka, maalaaminen ja musiikki

Iltamat Iittalassa tuo keväällä kylätalolle kaksi tapahtumapäivää.
Olga Vinkki, Outi Vinkki, Elsa Vinkki ja Liisa Rasinkangas ovat aiemmissa iltamissa esittäneet esimerkiksi romanimusiikkia. Vinkki itse on opiskellut pianonsoittoa ja valmistunut musiikkipedagogiksi soittimenaan fagotti. Kuva: Silja Leppäaho
Olga Vinkki, Outi Vinkki, Elsa Vinkki ja Liisa Rasinkangas ovat aiemmissa iltamissa esittäneet esimerkiksi romanimusiikkia. Vinkki itse on opiskellut pianonsoittoa ja valmistunut musiikkipedagogiksi soittimenaan fagotti. Kuva: Silja Leppäaho

Lauantaina 7. maaliskuuta Iittalan kylätalolla yhdistyvät vegaaninen ruoka, luova maalaustaide ja musiikki-iltama.

Teemapäivän taustavoimana vaikuttaa Outi Vinkin Iltamat Iittalassa -toiminimi, joka syntyi soittamisen ilosta. Konsertit lähtivät kotipirtistä, mutta jo toisissa iltamissa siirryttiin suuremmille areenoille Iittalan kylätalolle.

Seuraavaksi konseptia hiotaan ryhmämyyntiin. Sitä ennen Iltamat Iittalassa järjestää vielä kaksi teemapäivää, joiden tarkoituksena on kerätä palautetta tapahtumista.

– Vaikka minulla olisi todella hyvä idea, tärkeintä on kuunnella yleisön mielipidettä. Pitää seurata sitä, mikä ihmisiä kiinnostaa, Vinkki kertoo.

Yrityksen alkuvaiheessa yleisöpalaute toimii tärkeänä työkaluna, jonka avulla ideaa pystytään hiomaan.

Ryhmämyyntiin siirtyminen ei myöskään automaattisesti tarkoita loppua avoimille yleisötapahtumille.

– Meillä on jatkuva ideamylly päällä, elämäntapani on ideoiva. Mahdollisuuksien mukaan voimme jatkossakin järjestää yleisötapahtumia Iittalassa, Vinkki sanoo.

Työpajassa haetaan luovuutta

Maaliskuun teemapäivä alkaa Vinkin siskon Liisa Rasinkankaan vetämällä Luovasti maalaten -työpajalla.

– Työpaja sopii hyvin aloittelijoille sekä myös kokeneemmille maalareille, jotka haluavat uutta lähestymistapaa maalaamiseen. Pajassa tehdään harjoituksia, joiden avulla maalaukseen voi saada lisää luovuutta, Rasinkangas kertoo.

Työpajan jälkeen tarjoillaan vegaaninen illallinen ja kello 20 on musiikki-iltamien vuoro. Konsertin teemana on Löytöretki pyhään.

Rasinkankaan mukaan konsertissa kuultava musiikki käsittelee pyhän kokemuksia niin meiltä kuin maailmaltakin. Teemaan istuu esimerkiksi tuttu Lennä lennä leppäkerttu -laulu, joka Rasinkankaan mukaan pohjaa vanhaan loitsuun.

Kylätalo taipuu Rasinkankaan arvion mukaan hyvin konserttikäyttöön. Tärkeintä on saada paikasta kotoisa.

Outi Vinkin mielestä kotoisuuden salaisuuksia ovat akustinen musiikki, tilan rakentaminen, sisällön suunnittelu sekä tunnelman luominen puheella ja runoilla.

Klassisen musiikin maailmassa vallitsee usein tarkka esiintymisetiketti, joka ei anna yhtä paljon sijaa luovuudelle. Vinkin mukaan vapaampi ja luovempi toiminta tuntuu hänelle luonnollisemmalta.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset