Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Entinen maalivahti on onnellinen siitä, että hän on saanut harrastuksestaan ammatin

Jalkapalloseura löysi itselleen toiminnanjohtajan, jolla on vankka tausta seuratyöstä.
Tommi Laitila haluaa tuoda HJS:aan uusia ajatuksia, mutta hän ei neuvo, miten jalkapalloa pelataan.

Toiminnanjohtaja Tommi Laitilalla, 39, on reilut kaksi viikkoa työtä takana Hämeenlinnan Jalkapalloseuran uutena toiminnanjohtajana. Hän on ihastuksissaan sekä tapaamistaan ihmisistä että Hämeenlinnan tarjoamista harrastuspaikoista.

– Olojen taakse täällä ei ainakaan voi mennä. Net ovat täällä ehdottomasti paremmat kuin esimerkiksi Espoossa, hän sanoo.

 

Ennen HJS:aan tuloa Laitila teki lähes kolme vuotta valmennusjohtajana seurahommia FC Espoossa, missä hän oli alkuun ainoa työntekijä ja myös edustuksen valmentaja. Kun hän keväällä jätti seuran, siellä oli jo yhdeksän päätoimista tekijää.

Nuorena Laitila pelasi itsekin futista HJK:ssa ja Jokereissa, ja hän oli ikäluokassaan Suomen parhaita maalivahteja. Nuorten maajoukkuepelejä hänellä on takanaan kymmenkunta. Pelaajaura päättyi loukkaantumiseen vuonna 2004.

– Olin samaan aikaan opiskelemassa ammattikorkeakoulussa Vierumäellä ja valitsin opiskelun. Pääsin työsuhteeseen Uudenmaan piiriin, missä vastuullani olivat muun muassa lasten turnaukset. Myöhemmin sain ylennyksen valmennus- ja nuorisosihteeriksi ja vastasin piirin pelaajavalmennuksesta, hän kertoo.

 

Hämeenlinna ei ole Laitilalle suinkaan outo paikkakunta. Hän on asunut kaupungissa jo yhdeksän vuotta, koska hän löysi aikoinaan ”ihanan hämeenlinnalaisen vaimon”. Perheeseen kuuluu kaksi lasta, joista ainakin toisen isä arvelee innostuvan tosissaan jalkapallosta. Esikoinen aloitti juuri koulun.

HJS mahdollisena työpaikkana Laitilan eteen, kun kolme vuotta toiminnanjohtajana ollut Ville Dahlman oli siirtymässä HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtajaksi.

– Erittäin hyvä miehen olemme löytäneet. Olemme kuulleet hänestä positiivista palautetta monesta suunnasta, seuran puheenjohtaja Juho Juusela sanoo.

Laitila puolestaan vakuuttui HJS:n kokonaisuudesta. Hänellä oli alun pitäenkin myönteinen mielikuva seurasta.

– Minulla oli vahva tunne siitä, että ajattelemme jalkapallosta ja seuratyöstä samalla tavalla ja pidämme samoja asioita tärkeinä. Päätökseni oli selkeä, halusin hypätä kelkkaan mukaan, hän kertoo.

Koko työuraansa ajatellen Laitila sanoo olevansa onnellinen, että hän on saanut harrastuksestaan ammatin.

 

Uusi toiminnanjohtaja kaavailee tuovansa HJS:aan ainakin uutta ajattelua ja tuoreita toimintatapoja.

– Espoossa joukkueet alkoivat tehdä tulosta, kun vähennettiin harjoittelua. Lapset olivat entistä terveempiä, ja he jaksoivat potkia palloa muullakin ajalla, hän mainitsee esimerkin.

Yksi Laitilan johtoajatuksista on huomion kiinnittäminen itse pelaajaan; kaikki tekeminen pitäisi saada yksilökeskeiseksi.

– Joskus jalkapalloon voitaisiin ottaa oppia koulusta, missä mietitään, miten kaikki oppilaat pystyvät käyttämään omaa osaamistaan. Jalkapallossa puhutaan joukkueesta kokonaisuutena. Kun otetaan huomioon yksilöt ja luodaan heille organisoitu polku, uskon, että tapahtuu hyviä asioita. Toiminnan on oltava myös pitkäjänteistä.

 

Laitila vakuuttaa, että hän ei aio mennä mihinkään kertomaan, kuinka futista pelataan, vaan hän haluaa herättää uusia ajatuksia ja nostaa koko seuraväelle liekin, joka vie yhteiseen suuntaan.

– Meillä on fantastisia ihmisiä töissä sekä toimistossa että kentällä, hän kehuu.

HJS:aan kuuluu jäsenenä noin 1 100 jalkapallon harrastajaa. Joukossa on mukana 235 tyttöpelaajaa ja noin 40 naisen höntsäporukka. Tänä syksynä harrastuksen seurassa aloittavat vuonna 2011 syntyneet lapset.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

21.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.11.2020