Kaupunkiuutiset

Eppu Kallio on HJS:n luottopakki

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Eppu Kallio, 22, on urakoinut alkukaudella isot minuutit joukkueen vasempana laitapakkina. Monipuolinen Kallio sanoo nauttivansa voittojen ja onnistumisten tuomasta adrenaliinista.

Kallio on täysiverinen HJS-kasvatti, sillä hän on pelannut koko uransa HJS:ssä lukuun ottamatta vuoden piipahdusta Parolan Visan Nelosen ryhmässä.

Ennen ParVia Kallio ehti saada kokemusta miesten peleistä FC Hämeenlinnan ryhmässä 17-vuotiaana junnuna, mutta ne olivat vain pelien lopun jämäminuutteja.

– A-junioreissa minut siirrettiin vasemmaksi pakiksi, vaikka olen oikeajalkainen. Olen pelannut aiemmin ylempänäkin laidalla, mutta lähtökohtaisesti pakkina. HJS:ssä pääsee osallistumaan myös hyökkäyksiin. Olen skidistä asti ollut hyökkäysorientoitunut ja tykännyt maalinteosta.

– Pakin paikka on monipuolinen, sillä pakin tehtävä on tukea ja olla rakentamassa hyökkäystä. Viihdyn vasemmalla puolella, vaikka se voikin jonkun korvaan kuulosta oudolta, Eppu Kallio sanoo.

Kallio näkee isona etuna, että hän ja vasempana linkkinä pelaava Jere Suomalainen ovat pelanneet useamman vuoden samoilla pelipaikoilla.

Kallion vahvuuksia ovat taitavuus ja nopeus.

– Olen suhteellisen pienikokoinen, joten jollain sitä täytyy korvata. Monipuolisuus on vahvuus, sillä pystyn pelaamaan molemmilla jaloilla. Kun minut heitettiin vasemmalle laidalle, piti alkaa käyttää myös vasenta jalkaa. Tekeminen myös kehittää.

 

Kallio pitää fysiikkaa selkeänä kehityskohteena.

– Voimassa on ehkä enemmän kehitettävää, mutta kuntoakin on varaa parantaa. Kun pelin viimeisillä minuuteilla pitää ratkoa ja olla jämäkkä, auttaa pirusti, jos on vähän paremmassa kondiksessa.

Kallion mielestä oikein mittari fyysiseen kuntoon on se, miten hyvin jaksaa peleissä.

– Jalkapallo on sähäkkää menemistä. Välillä ollaan pitkiä aikoja päkiöillä, mutta välillä tulee nopeita pyrähdyksiä, Kallio tuumaa.

Kallio haluaa kauden aikana kehittää pelaamista ja pelirohkeutta.

– Olisi mukava, jos saisi varmuutta puolustuspeliin ja saisi oman laidan tukkoon. Lisää muutakin varmuutta tekemiseen ja ailahtelevaisuus pois. Silloin voisi olla syksyllä tyytyväinen. Varsinkin jos peliaikaa tulee kuten tähän asti. Kaikki haluaa pelata, mutta sen takia tehdään päivittäin töitä.

Kallion mukaan lajin suola on adrenaliini, jota voittaminen ja onnistuminen tuovat.

Kallio on toistaiseksi aloittanut kaikki HJS:n pelit. Vain Honka-vieraspelissä hänet vaihdettiin lopussa pois.

– Silloin oli pirun kuuma. Jalat hyytyivät ja takareiteni rupesi kramppaamaan. Kun jalat sakkaavat, ei ole oikein mitään tehtävissä, Kallio sanoo.

Aleksi Latvanen on HJS:n legendaarisin tarinankertoja pukukopissa, mutta kuka on ykkönen Latvasen jälkeen?

– Latvanen on kirkkaasti ykkönen, mutta minun vieressä istuva Markus ”Mara” Joenmäki kertoo hyviä juttuja. Myös Otto Ojalalta ja muultakin kokeneelta kaartilta löytyy tarinoita ja kaikkia kommelluksia, Kallio sanoo.

Kallio työskentelee päivisin omien sanojensa mukaan ns. ”perusjamppana” Postissa postinjakajana.

– Pelipäivänä olen poissa, jotta ei tule kiireen tuomaa stressiä peliin. Työ Postissa on hyvää hommaa sikäli, että pysyy ainakin liikkeessä, Kallio sanoo.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset