Kaupunkiuutiset

Eräs Teatterissa runotekstejä ja Janne-tarinoita

Eräs Teatterin kevätkausi sisältää niin uusintaa kuin ensi-iltojakin.

Eräs Teatterin Pumppuasema-näytelmä pysyy edelleen ohjelmistossa. Pumppuasemalle kerääntyvän väen taistelu sadetta, pumppua ja byrokratiaa vastaan jännitti, nauratti ja kosketti yleisöä niin, että syyskauden esitykset olivat lähes loppuunmyytyjä. Näytelmä jatkuu ohjelmistossa ystävänpäivään 14.2. asti.

Hämeenlinnan kaupungin 375-vuotisjuhlavuoden kulttuuripalkinnon innoittamana Eräs Teatterin näyttelijät tuovat lavalle paikallisen Vana-66 -kirjailijayhdistyksen jäsenten tekstejä. Odotus istuu olkapäällä -esityksessä kuullaan lausuttuna ja laulettuna tekstejä 16 kirjoittajalta. Teksteissä kulkevat mukana ihmissuhteiden ja ihmiselämän laaja kirjo. Esityksen on ohjannut Riitta Hietanen.

Sibeliuksen juhlavuosi näkyy Eräs Teatterissakin. Huhtikuussa saa ensi-iltansa Mervi Frimanin ja Marja Räikkösen käsikirjoittama Eräs Janne -tarinoita, tuokiokuvia, säveliä. Näytelmä esitetään neljä kertaa. Käsikirjoitus pohjautuu mm. Janne ja Aino Sibeliuksen käymään kirjeenvaihtoon ja muuhun elämäkerralliseen aineistoon. Esityksessä kuullaan myös Sibeliuksen sävellyksiä. Esityksen ohjaa Marja Räikkönen.

Odotus istuu olkapäällä Eräs Teatterissa maanantaina 19.1. ja tiistaina 20.1.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset