fbpx
Kaupunkiuutiset

Erikoisosaajat rakentavat pientalojen perustukset

Uuden rakentamisessa perustustöiden laadukkuus näkyy vuosikymmeniä. Talo seisoo perustuksillaan koko elinkaarensa ajan. Tai sitten ei seiso – se on rakennuttajan kannalta jo katastrofi.

Nykyisin on jo mennyttä käytäntöä, että uudisrakennuksen perustuksilla häärää talkoissa koko suku ja naapurit harkkoja kantaen ja betonia kärräten. Arviolta 80 prosenttia pientalorakentajista turvautuu perustustenkin osalta alan ammattilaisten palveluihin suunnittelusta toteutukseen.

Suomen suurin paikalla valettavien pientalojen betoniperustusten rakentaja on Perustava Oy.

 

Maanrakennuksen ja perustuksien osuus rakennuskustannuksista on keskimäärin kymmenesosa kokonaiskustannuksista, mutta perustamisvaiheessa tehdyt virheet ovat varsin kalliita ja hankalia sekä arvokkaita korjata jälkeenpäin.

Perustava käyttää tuotteissaan mahdollisimman paljon etukäteen hitsattuja raudoite-elementtejä ja omaa kiertomuottijärjestelmää. Tällä varmistetaan työn nopeus, sokkelipalkin tasalaatuinen rakenne sekä riittävät suojabetonietäisyydet rakenteessa.

– Hyvät ja pitkään toimineet käytännöt sekä vakioidut rakenneratkaisut takaavat perustusten korkean laadun, Perustavan hankinnoista ja markkinoinnista vastaava hämeenlinnalainen Jukka Nirkko painottaa.

– Kokonaisuus on vuosien varrella hiottu sellaiseen muottiin, että asiakas saa varmasti rakentamiselle kestävän lopputuloksen, Perustavan Kanta-Hämeen myyntiedustaja Kari Kääriä jatkaa.

Perustavalla on sopimuksia eri talotoimittajien kanssa, mikä tekee kokonaisuuden hallitsemisen rakentajalle helpoksi.

– Suunnittelun aloittamiseen riittävät rakennuksen pohja- ja julkisivukuvat, kuormitustiedot sekä maaperätutkimus. Ennen perustusten rakentamista tilaaja tekee maansiirtotyöt niin, että pääsemme rakentamaan tasatun sorapatjan päältä, Kääriä selvittää.

 

Kaikki tiedot pystytään syöttämään verkon kautta Perustavan tietojärjestelmään. Netin kautta tilaaja voi seurata myös työn edistymistä.

– Perustavan toimitukseen sisältyvät vakiona perustussuunnittelu ja tarvittaessa päärakennesuunnittelijana toimiminen sekä mahdolliset työmaatarkastukset. Palvelumme ydin on optimoitu suunnittelu ja ammattitaitoinen toteutus, jossa asiakas voittaa. Paalutus sekä ontelolaatat asennettuina ja saumavalettuina sisältyvät tarvittaessa toimitukseemme. Pohjatutkimukset, maarakennustyöt ja lattiavalut on myös mahdollista sisällyttää toimitukseen, Kari Kääriä avaa kokonaisuutta.

 

Kaupungistumisen myötä eteläisen Suomen kaupungeissa rakennusten perustusten rakentaminen on käynyt entistä haastavammaksi. Vähentynyt tonttimaa aiheuttaa sen, että nyt rakennetaan usein vaikeissa olosuhteissa.

– Samalla tontilla voidaan joutua sekä paaluttamaan että leikkaamaan kalliota, kun kaikki maapalat hyödynnetään, Jukka Nirkko kertoo.

Viime vuoden Perustavan noin 2 000 rakennuskohteesta neljäsosa vaati paalutuksen.

Perustava tekee perustuksia karkeasti jaoteltuna kaikkiin puurakenteisiin talo- ja hallikohteisiin autotalleista omakoti-, rivi-, palvelu- ja päiväkoteihin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset