Kaupunkiuutiset

Erilaisten naisten kohtaaminen

Rakkaudella, BéatriceOhjaus Martin ProvostRooleissa Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Courmet

 

Rakkaudella, Béatrice elokuvalla on hyvin mielenkiintoinen aihe. Kun kaksi hyvin erilaista ihmistä kohtaa, on jännitteitä ilmassa. Elokuvassa on myös erinomaiset näyttelijät, erityisesti legendaarinen Catherine Deneuve. Hänen ilmaantuminen valkokankaalle on aina merkkitapaus. Ohjaaja Martin Provost on puolestaan kuuluisa vahvoista naiskuvistaan, mm. Séraphine (2008) ja Violette (2013).

Odotukset olivat siis korkealla, turhankin.

Elokuvassa kätilönä työskentelevä Claire (Catherine Frot) saa kirjeen edesmenneen isänsä vanhalta rakastajattarelta Béatriceltä (Catherine Deneuve). Béatrice haluaa tavata ja tutustua. Pian selviää, että Béatricellä on aivokasvain, eikä hän usko elävänsä pitkään.

Kahden naisen maailmat ovat täysin erilaiset. Béatrice on hedonisti, kun taas Claire on kaikin tavoin tervehenkinen, kireäkin. Myös pienen äitiysklinikan sulkemisen uhka on mukana. 

Hyvistä aineksista huolimatta Rakkaudella, Béatrice on tavattoman naiivi elokuva, varman päälle tehty hyvän mielen elokuva. Sitä kuitenkin kannattelevat upeat Catherine Deneuve ja Catherine Frot.

 

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset