Kaupunkiuutiset

Erityisliikuntaryhmät käynnistyvät syksyllä

Hämeenlinnan Liikuntahallit järjestää tänä syksynä erityisliikunnan ryhmiä laidasta laitaan. Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Ikäihmisten erityisliikunta keskittyy Voima-tasapainoryhmiin. Ryhmät on kohdennettu pääosin yli 75-vuotiaille henkilöille, joiden toimintakyvyssä, esimerkiksi liikkumiskyvyn osalta on tapahtunut jossain määrin heikentymistä.

Erityistä tukea tarvitseville lapsille löytyy Sportti-kerho, joka on suunnattu erityisesti koululaisille, joilla on ongelmia esim. motoriikassa, liikkumisessa tai kommunikoinnissa.

Nuorille ja aikuisille on tarjolla soveltavan liikunnan kerho, joka on ensisijaisesti tarkoitettu työ- ja toimintakeskusten asuntoloiden henkilöille. Pääpaino kerhossa on kuntosaliharjoittelussa.

Voutilakeskuksen altaassa jumppaillaan erityisryhmien vesijumpparyhmien kanssa, joista löytyy miehille ja naisille omat ryhmänsä. Niveloireisille löytyy myös oma vesijumpparyhmä. Voutilakeskuksen kuntosalilla puolestaan kuntoillaan aisti- ja liikuntaesteisten ryhmän kanssa. Lammin liikuntakeskuksessa ohjataan myös voima-tasapainoryhmää sekä kuntosalilla kehitysvammaisten kuntosaliryhmää.

Lisätietoja: Hämeenlinnan Liikuntahallien erityisliikunnanohjaajat Hilkka Leskinen-Nikander, p. (03) 621 2416, hilkka.leskinen-nikander@hmlliikuntahallit.fi ja Panu Tavisalo, p. (03) 621 2552, panu.tavisalo@hmlliikuntahallit.fi, sekä sivustolta www.hmlliikuntahallit.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset