fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Erokriisissä rämpiville on tarjolla maksutonta apua – Vain harva tietää matalan kynnyksen eroavusta

Eron ensiapu on nopea kriisivaiheen apu erotilanteessa kipuileville.
Eron ensiavun kynnys on matala, kertovat Kanta-Hämeen perhetyön toiminnanjohtaja Paula Arbelin (vas.) ja kriisityöntekijä Leena Pietiläinen. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Eron ensiavun kynnys on matala, kertovat Kanta-Hämeen perhetyön toiminnanjohtaja Paula Arbelin (vas.) ja kriisityöntekijä Leena Pietiläinen. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Hämeenlinna kaupungin, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sekä Kanta-Hämeen perhetyön yhdessä organisoima matalan kynnyksen eroapu on toiminut vuodesta 2017 lähtien.

– Kyse on nopeasti saatavasta avusta, ja aikoja on saatavilla viikoittain, kertoo perhetyöntekijä Kaisa Jokinen Hämeenlinnan kaupungin varhaisen tuen perhetyöstä.

Palvelun nimi eli Eron ensiapu kertoo Kanta-Hämeen perhetyö ry:n kriisityöntekijän Leena Pietiläisen mukaan hyvin mistä palvelussa on kyse.

– Tämä voi olla monelle se ensimmäinen kontakti, josta lähdetään hakemaan apua. Täältä saa tarvittaessa myös palveluohjausta eli neuvoja, mistä lähteä seuraavaksi hakemaan apua, Pietiläinen kertoo.

Hämeenlinnan perheneuvolan perheneuvoja, pari- ja perheterapeutti Sanna Varjonen kertoo, että asiakkaiden kanssa käydään läpi myös paljon käytännön asioita.

– Ihmiset miettivät pärjäämistään, sitä mihin kukakin muuttaa tai miten asiasta kerrotaan lapselle. Huolena voi olla puhtaasti oma henkilökohtainen jaksaminen, Varjonen kertoo.

Aikoja jää käyttämättä

Palvelu on tarkoitettu kaikille niille kantahämäläisille, joita ero jollain tavalla koskettaa. Ajan voi varata yhtä hyvin sellainen, joka on jo keskellä eromyrskyä tai sellainen, joka vasta harkitsee eroa. Palveluun hakeudutaan verkkoajanvarauksella.

Palvelu on kuitenkin sen verran heikosti tunnettu, että aikoja jää jatkuvasti käyttämättä. Samaan aikaan muissa eropalveluissa saattaa kuitenkin olla ruuhkaa.

Viime vuonna Eron ensiavussa kävi 33 asiakasta. Ajanvarauksen voi tehdä joko pariskunnalle, vain toiselle puolisoista tai vaikkapa vanhempien eron takia kipuilevalle nuorelle. Palvelu on maksutonta, eikä siitä synny asiakkuutta.

Eron ensiapu pyörii tällä hetkellä 11 päivystäjän voimin.

Eron ensipu

Matalan kynnyksen palvelu eroperheille.

Vastaanotot parillisina viikkoina tiistaisin kello 9.30–12 ja joka torstai kello 13–15.30. Ajat tunnin aikoja. Ajanvaraus verkossa.

Korona-aikana tapaamiset etäyhteyksin.

Live-tapaamisia toteutetaan pääasiassa Kanta-Hämeen Perhetyön tiloissa.

Eropalvelut Hämeenlinnassa

Lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi, Hämeenlinnan kaupunki

Perheasioiden sovittelu

Kanta-Hämeen perheoikeudellinen yksikkö

Kanta-Hämeen perhetyö ry

Hämeenlinnan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus

Perheneuvola

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset