fbpx
Kaupunkiuutiset

Esko Oksanen jaksaa  ystävien tuella

Esko Oksanen selvisi pakkastalven yli hyväntahtoisten ihmisten ja lopulta myös yhteiskunnan tuella. Lammin Evon syrjäkulmilla elämä olisi käynyt mahdottomaksi ilman ystävien apua.

Lisää vaikeuskerrointa Eskon elämään toi viime syksynä puhjennut nivelreuma, joka aiheutti pahoja tulehduksia muun muassa nilkkoihin ja olkapäihin. Lääkehoidoilla oireet on saatu lievemmiksi.

Liikkuminen vaikeutui uuden sairauden myötä. Auto on pysynyt talvikauden teloillaan omalla pihamaalla. Piipahdukset kotipiirin ulkopuolelle on ollut kiinni auttamishaluisista ystävistä. Tähän ongelmaan tulee jatkossa korjaus, kiitos yhteiskunnan tuen taksimatkoihin.

Eskon lähipiiriin kuuluvat muutamat yksityishenkilöt ovat huolehtineet käytännössä Eskon kaikista arkiasioista kauppaostoksista, polttopuista ja terveydenhuollosta alkaen.

PYYTEETTÖMÄN auttamishalun konkreettisin ilmentymä on hämeenlinnalaispariskunta, joka on pitänyt huolta muun muassa Eskon terveydestä kuljettamalla häntä tutkimuksissa ja erilaisissa hoidoissa sekä huolehtinut kauppa- ja lääkeostoksista sekä polttopuiden riittävyydestä. Ilman heitä Esko olisi paljon pahemmissa vaikeuksissa. Tämän pariskunnan konkreettisilla teoilla Esko selvisi kevääksi taittuvasta talvesta. He huolehtivat lähimmäisistään.

Esko Oksanen on saanut kanssaeläjistään vielä huolehtivien ihmisten ansiosta uuden kuulolaitteen, hänen hammasproteesinsa on niin ikään korjattu lahjoituksena ja Tuuloksesta kotoisin olevien aktiivisten naisten ansiosta Oksanen sai myös erilaista vaate- ja käyttötavaraa.

Kaupunkiuutisiin yhteyttä ottanut yli 80-vuotias hauholaismummmo lahjoitti Eskolle itse neulomansa villasukat. Villasukot olivat hänen mukaansa mummon elämänsä ensimmäinen lahjoitus, kun tarve oli nähtävissä.

Toinen yksittäinen lahjoittaja osti kassillisen ruokaa joululahjaksi.

Ihmisten lähimmäisenrakkaus ei ole kokonaan kuihtunut.

Tuuloksen ja Lammin Lions-järjestöt lahjoittivat Oksaselle hyvälaatuista polttopuuta, jonka turvin hän selvisi kovimmista pakkasista uunilämmitteisessä huoneessaan. Käytännön puutalkoot tosin jäivät harvojen harteille.

YHTEISKUNNAN TUET ovat vihdoin tulleet myös Eskon käyttöön, kun Hämeenlinnan kaupunki tarttui Evon syrjäkulmilla asuvan 82-vuotiaan asioihin. Oksasen mökille tuodaan jatkossa yksi ateria päivässä ja hänen luonaan käy vähintään kerran viikossa kotipalvelun työntekijä.

Uutta on myös se, että jatkossa Esko saa käyttää taksia neljä kertaa kuukaudessa asiointimatkoihin bussilipun hinnalla.

– Elämä hieman hymyilee–kevät tulee ja valoa. Asiat ovat osin paremmalla tolalla kuin viime syksynä, mutta verovelat ja ulosoton pelko ovat tietysti koko ajan päällä. Eivät kuitenkaan mielessä niin raskaina kuin vielä reilu puoli vuotta sitten. Silloin en saanut edes nukutuksi, Esko selvittää omassa mökissään kevätauringon pilkistellessä liki 200 vuotta vanhan ikkuna-aukon takaa.

TELEVISIO JA RADIO toisivat yksinäisiin päiviin viihdykettä ja yhteyden ulkomaailmaan. Esko Oksasen tuurilla molemmat rikkoontuivat syystalvesta. Uusi radio löytyi omista kätköistä, mutta töllötintä ei ole.

– Kun on vielä ne digiboksitkin. Paska keksintö koko poksi, ennen sai väännellä vain kanavia.

Ajankulua tuovat Hani-koira ja kaksi kissaa. Elämän ilonaiheet.

– Oishan se telkkari iltojen viihdyke….mustat pilvet kulkevat otsan yli, kun puhe kääntyy nykytilanteeseen.

– Ulosotossa olen ja verottaja karhuaa. Eihän se hyvältä tunnu, kun ei ole ratkaisua suuntaan tai toiseen.

Esko Oksasen nimissä yritettiin viime syksynä netissä myös rahankeräyshuijausta, kuten Kaupunkiuutiset silloin kertoi.

Poliisi tavoitti netissä huijarikeräyksen järjestäneen miehen Pohjanmaalta. Noin viisikymppinen mies ehti saada lahjoituksina alle 200 euroa. Lahjoitetut varat menivät lopulta valtiolle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset