fbpx
Kaupunkiuutiset

Esko Oksasen nimellä järjestettiin huijarikeräys

Esko Oksasen nimissä avattiin maanantaina internetissä rahankeräyshuijaus. Facebook-sivustolla avattiin maanantaina sivu, jossa ilmoitettiin menossa olevasta rahankeräyksestä. Sivulla oli myös pankkitili numero, johon rahat piti lahjoittaa. Illan aikana Facebook-sivu kuitenkin katosi.

Sivu oli nimetty: Esko Oksaselle apua. Kansalaisjärjestö.

Esko Oksasen hyväksi ei ole menossa poliisiviranomaisen myöntämää rahankeräystä.

Jo kadonneelle Facebook-sivulla ei ollut lainkaan mainintaa keräysluvasta, tai siitä, mikä taho tai kuka Kansalaisjärjestön nimissä on liikkeellä.

Julkinen rahankeräys vaatii aina poliisiviranomaisen myöntämän keräysluvan.

Huijauksen havaitsi aktiivinen Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten lukija, joka haistoi sivulla ”palaneen käryä”.

Sivun mukaan rahat luovutetaan Oksaselle tulevana jouluaattona. Esko Oksaseen tai hänen lähipiiriinsä ei ole oltu asiassa minkäänlaisessa yhteydessä.

Sivulla käytetään ilman lupaa muun muassa Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa julkaistuja valokuvia.

Alkuillasta ”naamakirjaan” oli ehditty merkitä 176 tykkäystä. Mikä osa oli sivun laatijan osuus tykkäysten määrästä, on epäselvä.

Facebookissa keräystä ehdittiin jo kiitellä useammalla nimimerkillä ja nimellä. Sekin jää epäselväksi, kuinka moni kiitos oli peräisin itseltään luvattoman keräyksen järjestäjältä.

Ennen sivun poistumista julkisesta jakelusta aloittivat asiaa tarkemmin tuntevat kampanjan, jossa rahankeräys todettiin huijaukseksi. Tämä vastakampanja ilmeisesti vaikutti osaltaan sivun katoamiseen.

Huijauksen takana on toistaiseksi tuntematon taho, jonka tavoitteena oli kerätä rahaa itselle, ei suinkaan Esko Oksasen auttamiseksi.

Laittomasta keräyksestä tehtiin tiistaiaamuna rikosilmoitus Hämeenlinnan poliisilaitoksella.

Oksaselle kuuluu vähän parempaa

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 7.10.2015 (www.kaupunkiuutiset.com) julkaistu artikkeli Iso-Evolla asuvasta 82-vuotiaasta Esko Oksasesta synnytti valtavan kansanliikkeen. Kaupunkiuutisten toimitukseen on tullut yli sata yhteydenottoa ympäri valtakunnan. Yhtä lukuun ottamatta kaikilla kansalaisilla on syvä huoli 82-vuotiaan suomalaismiehen pärjäämisestä omassa kodissaan.

Juuri nyt miehelle kuuluu hieman parempaa, sillä rikkoutunut hammasproteesi on korjattu. Vioittunut kuulolaite saadaan kuntoon lahjoitusvaroin aivan lähiaikoina. Samaan pakettiin kuuluu kuulokoe.

Ulosottoviranomainen on ilmoittanut, ettei Oksasen tarvitse enää pelätä pikaista häätöä kodistaan.

Esko Oksasella on ulosotossa 16 600 euron veromätkyt, jotka syntyivät valtaosin Oksasta jymäyttäneiden liikekumppaneiden toimien seurauksena.

Hyväntekeväisyys- konsertti tulossa

Esko Oksasen kohtalo byrokratian rattaissa on saatettu muiden muassa Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön, presidentin kanslian, eduskunnan oikeusasiamiehen, kahden ministeriön, verohallinnon ja Hämeenlinnan kaupungin viranomaisten tietoon.

Esko Oksasen elinolojen parantamiseksi järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti Lammin Turvantalossa sunnuntaina 22.11.2015 kello 15.

Hyväntekeväisyyskonsertista vastaa käytännössä Elämän Laulu, joka järjesti äskettäin vastaavan konsertin Pelasta Lapset -yhdistyksen hyväksi.

– Tämä konsertti syntyy halusta auttaa hädänalaisessa asemassa olevia vanhuksia. Esko Oksanen on nyt pääosassa, mutta tarvittaessa apua jaetaan lahjakorteilla muillekin vanhuksille, jotka tarvitsevat pikaisesti apua. Autettavien tarpeet selviävät viranomaisyhteistyön kautta, käytännön järjestelyistä vastaava Maijaliisa Hiekkanen kertoo.

– Joku on sanonut: Et voi auttaa koko maailmaa, mutta aina (ehkä) voit auttaa yhtä ihmistä. Tästä tässä on kyse, Hiekkanen kertoo haluaan auttaa hädänalaisia.

Konsertin musiikista vastaavat Maijaliisa Hiekkanen, konsertin laulujen tuottaja, laulu, piano, Sirpa Eerola huilu, laulu Seppo Vainikainen, basso, laulu Kaarina Häkkänen, laulu, tapahtuman juontaja.

Hyväntekeväisyyskonsertti 22.11.2015 Lammin Turvantalossa. Liput 15/10 e.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset