fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Espanjasta Suomeen palannut Harri Savolainen on karanteenissa kesämökillä – "Tilanne on otettu huumorin kannalta ja palvelukin pelaa."

Harri "Hii" Savolainen ajoi kolmessa päivässä rapiat 3000 kilometriä Espanjan Torremuellesta Saksan Travemündeen, josta laivamatka Suomeen kesti 30 tuntia. Kuva: AP Sarjanto
Harri "Hii" Savolainen ajoi kolmessa päivässä rapiat 3000 kilometriä Espanjan Torremuellesta Saksan Travemündeen, josta laivamatka Suomeen kesti 30 tuntia.

Harri “Hii” Savolainen kertoi viime Kaupunkiuutisissa julkaistussa jutussa elämästään kovien karanteenirajoitusten Espanjassa.

Fuengirolassa kulttuuriravintolaa pitänyt mies lähti viimein Moana-koiransa kanssa autolla kotimatkalle halki Euroopan.

– Espanjassa ei tiedetty mitään varmaa karanteenirajoitusten purkamisesta, eikä baaria kannattanut avata. Terasseista sai pitää auki 50 prosenttia, joka meidän tapauksessamme olisi tarkoittanut 10-13 asiakasta, Savolainen kertoo.

Valtateillä hiljaista

Automatka alkoi reilu viikko sitten lauantaina Torremuellesta. Savolainen huristeli kahden pysähdyksen taktiikalla 1063 kilometriä Pohjois-Espanjaan ja yöpyi rekkaparkissa.

– Tiellä ei liikkunut oikeastaan ketään, hyvä jos yksi rekka tuli vastaan kolmen tunnin aikana. Mikään paikka ei ollut auki, mutta toisella pysähdyksellä onnistuin saamaan kahvikupposen kioskin luukusta.

Seuraavana päivänä Ranskan rajalla virkavalta pysäytti kaikki yksityisautoilijat.

– Poliisi katsoi minulta passin ja maahantulotodistuksen, joka piti etukäteen täyttää. Vähän yllätyin, kun koiran passia ei pyydetty nähtäväksi. Sama käytäntö oli Saksan rajalla, Savolainen sanoo.

Koira oli ihmisiksi

Seuraava etappi oli 960 kilometrin päässä Ranskan koillisosassa oleva Belfortin kaupunki, josta Savolainen onnistui saamaan hotellihuoneen. Ranskassa liikenne oli jo vähän vilkkaampaa, mutta katukuvassa ei ihmisiä juuri näkynyt.

– Koira käyttäytyi koko matkan ajan todella loistavasti ja nukkui isomman aikaa kaikessa rauhassa kopassaan. Tuntuu, että tämä retki vielä syvensi meidän suhdettamme, joka alkaa lähennellä jonkinlaista telepatiaa.

Ruokaa oven takana

Belfortista Savolainen ajoi 930 kilometriä Saksan Travemündeen. Satamassa odotti Finnlinesin laiva, joka puksutteli Suomeen 30 tuntia.

Kotimaahan Savolainen saapui viime keskiviikkona aamulla ja suunnisti suoraan kesämökille, jossa hän aikoo viettää viranomaisten suosittelemat 14 päivää karanteenissa,

– Mikäs on ollessa, kun palvelukin pelaa. Vaimo tuo ruokaa oven taakse ja minä palautan astiat sitten muutamaa tuntia myöhemmin, Savolainen kertoo.

– Huumorin kannalta on tilanne otettu ja naureskeltu, ettei tämmöistä ehkä elämässä toista kertaa päästä kokemaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset