Kaupunkiuutiset

Esteet kaatuvat kovalla työllä

Yli kaksikymmentä vuotta Hämeenlinnassa asunut, jo pitkään kaudenhoidon ja kosmetiikan alalla toiminut Dalia Häggman näyttää omalla esimerkillään, että sitkeys palkitaan yritysmaailmassa.

Dalia Häggmanin viimeisin aluevaltaus on uuden sukupolven kauneudenhoitolaitteen maahantuontioikeuden hankkiminen. Useamman vuoden projekti vaati sinnikästä asennetta sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira), säteilyturvakeskuksen (STUK) ja Viestintäviraston vaatimuksien täyttämiseksi. Aikaisemmin Häggmanin yrityksen maahantuontivalikoimaan kuului pelkästään kaudenhoitoalan hoitotuotteita.

– Maahantuonnin yksinoikeuden saaminen vaati myös kuukausien kouluttautumista eri Euroopan maissa, Dalia Häggman paljastaa nyt.

– Omasta asenteesta uusien juttujen löytäminen on pitkälle kiinni, Dalia Häggman vakuuttaa.

– Kaiken työhöni liittyvän haluan viedä kunnialla eteenpäin, ja siksi olen rakentanut työuraani askel askelelta vuodesta 1991 lähtien. Omia ajatuksiani toteuttaen tavoittelen päämäärääni ja kuljen sitä kohti omalla tyylilläni, olemalla oma itseni muita matkimatta tai muilta apua edellyttämällä.

– Kotona opetettiin, että pitää osata tulla omillaan toimeen ja kovasti työtä tehden.

Hän sanoo uudenlaisen, radioaalloilla toimivan ihonhoitolaitteen (uuden sukupolven RF-laite) olevan Suomessa ainutlaatuinen, maailmanlaajuisesti alaa mullistavan. Häggmanille myönnettiin juuri ennen vuodenvaihdetta maahantuonti- ja jälleenmyyntioikeus omalla tuotemerkillä Dali Silver Star.

– Pitkällisten kansainvälisten ja kansallisen tutkimuksen tuloksena löysin jotain sellaista, mikä alallamme oli Suomessakin lasten kengissä.

Uutuuslaitetta käytetään jo muiden muassa Belgiassa, Saksassa, Hollannissa, Englannissa, USA:ssa, Dubaissa ja nyt myös Suomessa.

– Aloitin vankan pohjan luomisella. Opiskelin kolmessa eri Euroopan maassa.


Projektin maaliin vieminen ei ollut Häggmanille yksinkertainen juttu:

– Kaikki EU-direktiivit ja muut kansainväliset ja kansalliset toimintaan liittyvät säännöt ja määräykset on huomioitava tarkasti. Näin varmistetaan laitteiden turvallisuus. Tälläkin alalla on monenlaisia toimijoita, muun muassa siksi tämän säännösten mukaisen hoitotoiminnan ja erikoislaitteiden maahantuonnin käynnistäminen vei aikaa ja resursseja.

Byrokratia ja kaikki turvallisuusnäkökulmat huomioon ottava lainsäädäntö vaatii paljon töitä maahantuontiyritykseltä. Varsinkin ihmisten terveyteen liittyvien koneiden ja laitteiden maahantuonti on hyvin tarkkaan säänneltyä.

– Tein laajan selvitystyön Valviran, STUKin ja Viestintäviraston vaatimuksista. Selvitin maahantuontiin, tullaukseen ja moniin muihin käytänteisiin liittyvät asiat. Sopimus sopimuksen perään, matkustamista eri maihin ja tiivistä uuden opiskelua.

 Seurasin ulkomailla ja Suomessa sairaaloissa alaan liittyviä erityishoitoja,
 kävin tapaamassa Helsingissä Tilkan yksityissairaalassa alan asiantuntijaprofessoria. Häneltä ja muilta alan asiantuntijoilta olen saanut kattavasti erikoisosaamiseensa liittyvää tietoa ja niistä olen heille äärimmäisen kiitollinen, Dalia Häggman antaa kiitosta saamastaan tuesta.

Häggman uskoo vakaasti uudenlaisen ihonhoitolaitteen menestykseen.

– Tällä uudella huipputekniikalla saadaan jo yhdellä hoitokerralla näkyvä tulos. 2–4 viikkoa hoidosta alkaa muodostua uutta ja vahvempaa kollageenia, joten vaikutukset ovat pitkäaikaisia ja niitä on verrattukin jopa plastiikkakirurgian toimenpiteiden tuloksiin.

Vaikean ongelmaihon hoidossa näkyviä tuloksia saadaan jo 2–3 hoitokerralla.

– Dali Silver Star-hoitolaitteen teho perustuu energiaan, joka lämmittää kaikkia hoitoalueen ihokerroksia ja lisää siten ihon kollageenin muodostumista. Tämä on ihon kiinteyden perusta. Samalla hoito toisaalta kutistaa kollageenia, pintakapillaareja ja rasvasoluja. Solukalvon läpäisevyys paranee ja entsyymitoiminta aktivoituu. Lämpö taas parantaa verenkiertoa ja kuona-aineet poistuvat paremmin kudoksista. Tuloksena on tasaisempi ja kauniimpi iho.

– Iho kutistuu ja kiinteytyy, joten hoidon seurauksena ihon pienet rypyt ja poimut häviävät, Häggman avaa hoitojen taustaa.

Dali Silver Starin maahantuonti ja siihen liittyvät koulutukset ja esittelyt tehdään Hämeenlinnassa. Laiteuutuudella tehtäviä hoitoja saa tällä hetkellä ainoastaan Dalin tiloissa Hämeenlinnan Palokunnankadulla.

– Hoito on täysin turvallinen ja oireeton ja siitä hyötyy käytännössä kaikki ihotyypit, Dalia Häggman vakuuttaa.

Hoito ei sovellu, jos asiakkaalla on epilepsia, diabetes, sydämentahdistin, verenohennuslääkkeet tai on raskaana.

Laitteella on ISO- ja CE-sertifikaatit.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset