fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Etelähämäläiset reserviläiset maan vilkkaimpia - Mainetta niitetään ampumaurheilussa

Toiminnanjohtaja Reima Lundbergin mukaan Etelä-Hämeen Reserviläispiirin toiminta on vahvasti kiinni ampumaurheilussa. Kuva: Juhani Karvonen
Toiminnanjohtaja Reima Lundbergin mukaan Etelä-Hämeen Reserviläispiirin toiminta on vahvasti kiinni ampumaurheilussa. Kuva: Juhani Karvonen

Etelä-Hämeen Reserviläispiiri on maan kenties aktiivisin reserviläisyhdistys. Viikonvaihteessa julkaistu Reserviläispiirin historiikki Kuudes vuosikymmen Etulinjassa 2008–2018 osoittaa, että etelähämäläiset reserviläiset ovat kunnostautuneet etenkin ampumaurheilussa.

– Materiaalia historiikkiin oli ainakin riittävästi. Olemme aktiivisin yhdistys koko maassa. Etelä-Hämeessä on vahvat perinteet jo varuskuntienkin ansiosta ampumaurheilun ohella yhdistyksen veteraani- ja perinnetyössä, sanoo kirjan kirjoittanut toiminnanjohtaja Reima Lundberg.

– Tosin veteraanityö alkaa entistä suuremmassa määrin olla perinnetyötä. Veteraanien määrä valtakunnallisesti on 10 000 Etelä-Hämeessä karkeasti arvioiden noin 1500. Keski-ikä on noin 95 vuotta. Olemme linjanneet toimintamme siten että veteraanityö jatkuu viimeiseen elossa olevaan veteraaniin saakka.

Teoksen toinen tekijä on piirin tiedottaja Juha Räsänen.

 

Ampumaurheilun lisäksi yhdistyksen lajeihin on kuulunut muitakin lajeja kuten juoksu ja hiihto ja suunnistus, mutta viime vuosina ammunta on ollut ylivoimaisesti merkittävin urheilumuoto.

– Hämeenlinnassa ja Riihimäellä on ollut omat varuskuntansa ja ampumaratansa. Olosuhteet ovat olleet hyvät ja ehkä Panssariprikaatinkin tuella on ollut oma merkityksensä, miettii Lundberg.

Reserviläispiiriin kuuluu 21 paikallista yhdistystä, ja niissä on 2400 jäsentä.

Suurelle yleisölle näkyvin toimintamuoto on maanpuolustustahdon säilyttäminen ja kohottaminen. Reserviläisurheilun tarkoituksena on jäsenistön fyysinen kunnon kohottaminen.

– Etenkin vuotuiset sissikurssit ovat olleet hyvin kysyttyjä jäsenistön keskuudessa.

Reserviläispiiri on tehnyt matkoja sotiemme taistelupaikoille Karjalaan useana vuonna. Piirillä on myös oma reserviläismyymälä Linnan kasarmilla.

– Muilla reserviläispiireillä ei omia myymälöitä ole, mikä osoittaa osaltaan meidän yhdistyksemme aktiivisuutta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset