fbpx
Kaupunkiuutiset

Eteläisten Barbaarista tuli Saluuna ja pitsatkin tulevat nyt eri mantereelta - Miten amerikkalainen pitsa eroaa italialaisesta?

Arjo Kokkolan ravintola ja kioski ovat vierekkäin samassa talossa. Kuva: Lea Karmala

Viikko sitten Eteläisissä vietettiin uudistetun ravintolan avajaisia. Paikan omistajan Arjo Kokkolan iloksi liveillassa oli väkeä tupa täynnä.

Aiemmin Kokkola pyöritti kylällä ravintola Barbaaria 3,5 vuotta. Alkuun hän ei tiennyt, mitä paikalliset ravintolalta odottivat, mutta vähitellen sekä kanta-asukkaiden että kesämökkiläisten toiveet ja tottumukset tulivat tutuiksi. Saadun tuntuman pohjalta Barbaari teki tilaa amerikkalaistyyppiselle Saluunalle.

– Kaikki muuttui niin paljon, että halusin vaihtaa myös ravintolan nimeä. Pitsatkin tulevat eri mantereelta, kun italialaistyyliset spelttipitsat vaihtuivat amerikkalaisiin pannupitsoihin, hän kuvailee.

Saluunassa on entistä laajempi juomatarjonta, kun tummia oluita ja muita erikoisoluita on otettu valikoimaan. Viskeihin taas tuli lisää amerikkalaisia merkkejä. Kotiruokalounasta tarjoillaan edelleen arkisin kello 11–15, ja viikonloppuisin on puffetti kello 12–18. Silloin pöydässä on muun muassa hotwingsejä, kebabia, lihapullia, pyttipannua, lohkoperunoita, ranskalaisia ja pitsaa.

– Uusittu ruokalista julkaistaan helmikuun aikana, se on vielä maistelussa. Toiveita otetaan aina vastaan. Erikoisuutena meillä on metrin pannupitsa puolen metrin pätkissä. Siitä riittää vaikka koko pöytäseurueelle. Ja pubiruokaa saa listalta aina, esimerkiksi meidän oman sheriffin lautasen grillipihveineen, salaattiannoksia ja sormiruokaa, Kokkola kertoo.

 

Live-esiintyjiä Eteläisissä on käynyt aiemmin noin neljä kertaa vuodessa. Kokkola aikoo hieman lisätä määrää.

– Olemme kiinnostuneita ottamaan paikallisia blues-, rockabilly- ja country-henkisiä yhtyeitä esiintymään, sillä haluamme tukea ja antaa lähialueen bändeille mahdollisuuksia.

Eteläisissä käy Kokkolan mukaan väkeä aina Riihimäkeä, Hyvinkäätä, Lahtea ja jopa Tamperetta myöten. Sisään mahtuu istumaan 34 asiakasta ja terassille 60. Pihalle saa kesätapahtumiin laittaa 400 lisäpaikkaa.

Ravintolan vieressä on Arturin putiikki, josta saa välttämättömiä kodin tarvikkeita ja ruokatuotteita. Kyläkauppaa ei Eteläisissä enää ole.

– Kioskin nimi tulee siitä, että tiloissa toimi aiemmin parturi. Nimestä tarvitsi ottaa vain p-kirjain pois, Kokkola nauraa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset