fbpx
Kaupunkiuutiset

Euroopan valloitus alkaa

Janakkalalainen Lehdon Liikenne sai vuodenvaihteessa valtakunnallisen Ykkösmatkojen Etelä-Suomen alueen edustusoikeudet. Käytännössä tämä tarkoittaa ryhmämatkojen myyntiä yli sataan kohteeseen kotimaassa ja Euroopassa. Valikoima kasvaa jo ensi vuoden matkojen osalta. Lehdon Liikenne siirtää omaa bussikalustoa ja henkilökuntaa matkakohteisiin.

– Tämä on meille iso askel. Uskomme uuden konseptin kasvattavan reilusti liikevaihtoamme, Lehdon Liikenteen toimitusjohtaja Esa Lehto vakuuttaa.

Ykkösmatkat on alkujaan kuopiolaisen Matka Veijalaisen kehittämä palveluyritys. Yhteistyökumppaneina on nyt Lehdon Liikenteen lisäksi viisi muuta liikennöinti- ja matkailualan yritystä.

– Meillä on myyntialueena nyt koko eteläisen Suomen alue Valkeakoskelta etelän suuntaan. Markkinoita riittää, Lehdon Liikenteen myyntikoordinaattorina toimiva Veli-Pekka Kulmala uskoo.

Varsinainen startti uudelle aluevaltaukselle nähdään viikon kuluttua pidettävillä Matkamessuilla.

Ykkösmatkojen ideana on kuljettaa suomalaisryhmiä joko busseilla suoraan Eurooppaan, tai lennättää ryhmä matkakohteeseen ja huolehtia kaikista järjestelyistä paikan päällä. Kohteessa odottaa aina Lehdon Liikenteen oma linja-auto henkilökuntineen.

– Siirrämme omia bussejamme kuljettajineen Eurooppaan. Bussit liikkuvat maasta ja kohteesta toiseen, ryhmät lennätetään suoraan paikan päälle. Mukana on aina myös suomalainen matkanjohtaja. Perusidea on, että perillä odottaa valmis ohjelma, jonka toteutuksesta matkanjohtaja ja oma bussi kuskeineen vastaavat, alalla pitkään toiminut Kulmala kertoo.

Vastaavanlaisia pakettipalveluja järjestetään myös kotimaassa ja Virossa.

Euroopan matkavalikoima on jo nyt runsas, mutta kasvaa edelleen tulevina vuosina. Tälle vuodelle on tarjolla jo yli 120 erilaista vaihtoehtoa.

– Matkojen pituudet vaihtelevat viikonloppureissuista liki kuukauden mittaisiin lomiin. Espanjassa 28 päivän matka on myös sellainen, että retkillä on käytössä oma bussi kuljettajineen ja matkajohtajineen, Kulmala kertoo.

Toimitusjohtaja Esa Lehdon mukaan tällainen järjestely vaatii kuljettajien koulutusta ja säännöllistä vaihtoa pitkille komennuksille.

– Kun päästään kunnolla vauhtiin, niin toivottavasti pystymme palkkamaan lisää työntekijöitä. Tähän uskomme, Lehto sanoo.

Erilaiset teemat kuuluvat Ykkösmatkojen palvelutarjontaan. Esimerkiksi formulat, viinit ja muut erilaiset harrastukset ovat jatkossa matkapakettien valikoimassa.

– Seniorimatkalaiset ovat varmasti iso kohderyhmä kokonaisuudessa, Kulmala tietää kokemuksensa perusteella.

Hänen mukaansa tällaisella konseptilla järjestettävät matkapalvelut ovat jälleen kasvattamassa suosiotaan.

– Kun myydään ryhmille, pystytään hintasokin pitämään edullisempana kuin omatoimimatkailussa. Yksin matkaava joutuu ostamaan kaikki palvelut aina erikseen, kun meillä hintaa sisältyvät kaikki majoituksesta retkiin ja suomalaiseen matkanjohtoon saakka, Kulmala painottaa.

Ykkösmatkojen ideana on järjestää myös kotimaan matkailua. Esa Lehto ja Veli-Pekka Kulmala näkevät tässä hyvän mahdollisuuden myös Hämeenlinnan seudun matkailijamäärien kasvattamiseen.

– Kun yhteistyökuviossa on muun muassa pohjanmaalaisia ja savolaisia ryhmämatkojen järjestäjiä, pyrimme rakentamaan tänne sellaisia paketteja, että muualta Suomesta kiinnostutaan seutukunnasta. Sibelius on vaihtoehto matkapaketin pohjaksi, Kulmala suunnittelee.

Lisätietoja: www.lehdonliikenne.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset