Kaupunkiuutiset

Evo on yhä monelle tuntematon luontomatkailun helmi

Evon alue vetää retkeilijöitä ja muita matkailijoita, mutta yrittäjä Kaj Järvinen toivoo erityisesti ympärivuotista toimintaa. Evolla on kuitenkin potentiaalia kehittyä Etelä–Suomessa entistä merkittävämmäksi luontimatkailukohteeksi.

– Pelkkä kesä ei elätä yrittäjää, vaikka esimerkiksi Syväjärven ja Ruuhijärven tupien viikonloput on jo suureksi osaksi myyty ensi kesäksi, yrittäjä Kaj Järvinen sanoo.

Niemisjärven kalastusalue on Järvisellä ensimmäistä vuotta toukokuusta alkaen.

– Aivan poikkeuksetta Niemisjärvellä poikenneet kommentoivat paikkaa hienoksi. He eivät olleet Niemisjärvestä ennen tätä tienneet mitään. Totta kai sellainen palaute on positiivista ja osoittaa, että paikalla on potentiaalia. Kalastus on edelleen suurin syy Niemisjärvelle tuloon.

Järvinen etsii Evolle uusia asiakasryhmiä. Yksi mahdollisuus voisivat olla tulevaisuudessa festarikävijät.

– Ensi kesänä Kantolan tapahtumapuistossa järjestettävään AC/DC:n konserttiin saapujat voisivat saada Niemisjärveltä telttapaikan ja kuljetuksen konserttiin. Kaikkeahan pitää yrittäjän ideoida ja kokeilla.

Ruuhijärven ja Syväjärven kämpissä on yhteensä 50 petipaikkaa.

– Syväjärveä käyttävät paljolti kalastajat, Ruuhijärveä varataan esimerkiksi erilaisiin perhejuhliin ja kokouksiin. Kämppiä varaavat ryhmät haluavat olla luonnon rauhassa omassa porukassaan. Heille arki on usein hektistä, eivätkä he välttämättä kaipaa isompia aktiviteetteja viikonlopuksi. Toki sellaisiakin voidaan järjestää.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset