Kaupunkiuutiset

Evolla täysi partiohulina päällä

Lammin Evon maastoon on noussut viikon ajaksi kokonainen kaupunki palveluineen Roihu-suurleiriä varten. Leirille osallistuu kaikkiaan noin 17 000 partiolaista.

Leiriläiset saapuvat Evolle täman viikon torstaina porrastetusti noin kello 9-17, järjestäjien toivoman mukaan yhteisillä bussikyydeillä.

– Tulopäivä on leirialueella todella ruuhkainen, samoin kun lähtöpäiväkin. Busseja ajaa Rahtijärventiellä lähes tauotta, suurleirin viestintäjohtaja Linda Pynnönen kertoo.

Sunnuntaina leirillä on vierailupäivä, johon piti ostaa lippu ennakkoon. Vieraiden henkilöautot ohjataan parkkialueille, joista on kuljetus leiriin.

Leirialue sijoittuu Evolla noin 1,5 kilometrin säteelle. Pynnösen ja leirin elämysjohtajan Julius Julle Oförsagdin mukaan paikka on aivan ihanteellinen suurleirille.

– Tämä on keskellä luontoa, mutta silti täällä on maan alla huikea infra valokuitua myöten, he kehuvat.

Leiriä varten on rakennettu muun muassa luonnon amfiteatterin katsomoineen, partiomuseo ja pysyväksi jäävä pavinljonki. Alueelle on myös monta saunaa. Yhdessä saunoista pääsee löylyttelemään Lempäälän Ideaparkin Facebook-kilpailusta voitetun jättimäisen kiukaan kihinässä.

Kantakaupungissa Roihu näkyy muun muassa leirin ajaksi torille lähelle turisti-infoa pystytetyllä pop up -partiokololla, jossa esitellään tapahtumaa ja kerrotaan mahdollisuuksista harrastaa partiota Hämeenlinnan seudulla.

Roihun myötä Hämeenlinna tulee tutuksi myös yli 3 000 ulkomaalaiselle partiolaiselle, joita osallistuu leirille nyt ennätysmäärä. Heitä saapuu yli 45:stä eri maasta, muun muassa Australiasta, Kanadasta, Ruotsista ja Irlannista.

Roihun kuulumisia ja etenemistä 20.–28.7. voi seurata leirin sosiaalisen median kanavista: Facebookissa, Instagramissa, Youtubessa ja Twitterissä tunnuksella Roihu 2016. Leirin nettisivut ovat osoitteessa www.roihu2016.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset