fbpx
Kaupunkiuutiset

Fiftari on elämysravintola

Kari Karppinen

Ravintola Fifth Avenuen yrittäjät Ulla Virtanen ja Eveliina Lehtimäki ovat haltioissaan siitä, että paikallinen pk-yritys pääsi sijoittumaan aivan Hämeenlinnan ydinkeskustaan. Ravintola on parhaalla mahdollisella ”pelipaikalla” torin kulmalla, vieläpä todellisen arvokiinteistön perinteikkäissä pankkitiloissa.

– Nyt pk-yrittäjillä on loistava mahdollisuus päästä kerrankin Hämeenlinnan ydinkeskustan toimitiloihin järkevillä hinnoilla. Kannustan tulemaan juuri nyt, sillä ei mene kuin hetki kun hintataso pomppaa taas pienyrittäjälle tavoittamattomiin, Ulla Virtanen kannustaa muita yrittäjiä rohkeisiin päätöksiin.

– Rohkeutta, päättäväisyyttä ja selkeä visio hyvän tiimin kera. Näillä eväillä yritys menestyy. Samalla saadaan Hämeenlinnan keskusta taas elinvoimaiseksi yhdessä tekemisen meiningillä. Kaupunki voisi edesauttaa kehitystä siirtymällä pysäköinnissä parkkikiekko-malliin. Se on toiminut muuallakin, Lehtimäki pohtii ydinkeskustan virkistämistä yrittäjän näkövinkkelistä.

Suomen oloissa ainutlaatuinen ravintolakonsepti on toiminut vasta neljä kuukautta keskustassa, ja se on otettu hyvin vastaan. Jenkkityylinen elämysravintola ei mahdu mihinkään vanhastaan tuttuun lokeroon, vaan rakentaa ilmettään sillä ajatuksella, että siitä tulee myös matkailullinen käyntikohde josta hämeenlinnalaiset voivat olla ylpeitä.

– Fifth Avenue on viihde- ja harrastusravintola, paikka johon tulevat kaikenikäiset. Hyvä ruoka, mutkaton tunnelma ja keilaradat ovat tuoneet jo nyt asiakaskuntaan niin eläkeläisiä, työporukoita, tyky- ja harrastusryhmiä sekä synttäriseurueita. Täydet anniskeluoikeudet houkuttelevat myös ravintolailtojen ”etkoille”, josta lähdetään varsinaiseen yöelämään, Eveliina Lehtimäki kertoo.

Oman lisäarvonsa tuovat hulppeat tilat ja näyttävä, kierrätystä unohtamatta koottu sisustus.

Sana ravintolan spesialiteetista on kiirinyt Helsinkiä, Tamperetta ja Turkua myöten.

– Tuntui hyvältä, kun Turusta soitettiin illansuussa, että vieläkö voi varata samalle illalle keilaradan. Silloin löytyi tilaa, ja turkulaisseurue oli parin tunnin päässä jo keilaamassa, Ulla Virtanen ottaa rohkaisevan esimerkin.

Yrittäjäkaksikko painottaa sitä, että vaikka ravintola tunnetaan ”Fiftarina”, se ei ole sidoksissa yksioikoisesti 1950-lukuun.

– Fifth Avenue on katu New Yorkissa, siinä se.

Sisustuksensa ansiosta miljöö on aivan erilainen kuin mihin on totuttu. Katossa riippuva aito jenkkiauto, moottoripyörät sekä muu rekvisiitta luovat omaperäisen tunnelman. Keilaradat ravintolassa on tietysti oma erikoisuutensa.

– Arkkitehdit eivät meinanneet löytää keilaradoille järkevää paikkaa, mutta onneksi sitten paikallinen arkkitehti Asko Kaipainen ratkaisi tilakysymyksen, Ulla Virtanen kertoo.

Tilaa todella on, sillä käytössä on noin 1500 neliömetrin kokonaisuus, johon kuuluu myös kolme erillistä kabinettia. Yhdessä niistä on sauna. Nämä soveltuvat vuokrattaviksi niin kokoustamiseen kuin virkistystoimintaan. Kuvaavaa on, että vielä muutamia vuosikymmeniä sitten samoissa tiloissa työskenteli liki 370 ihmistä.

Ruokatarjonta perustuu jenkkityyliseen pihvi- ja burgervalikoimaan, mutta tarjontaa löytyy laajemminkin aina kevyisiin annosvaihtoehtoihin.

– Lounaalla tarjotaan kasvis-, kana, ja lihavaihtoehtoja ryyditettynä runsaalla salaattibuffalla. Tilauksesta pystymme tarjoamaan jopa 100 hengen yksityisbuffet-kokonaisuuden, Eveliina Lehtimäki kertoo.

Asiakaskuntaan kuuluu niin lapsiperheitä kuin eläkeläisiä.

– Täällä piipahtelee päiväaikaa mm. eläkeläis- ja opiskelijaryhmiä. Keilailu ja biljardi vetävät yhteisen harrastuksen pariin ikään katsomatta.

Live-musiikkia on tarjolla tällä hetkellä noin kymmenen kertaa vuoden aikana sesonkien mukaan. Ravintolan akustointiin on panostettu lisää tammikuun aikana.

Uusi alkoholilaki tuo ravintoloitsijoille jouston varaa asiakaspalveluun. Aukioloajat ja alkoholin ulosmyyntimahdollisuus ovat suomalaisille uusia asioita.

– Ulkomaalaiset ihmetellevät meidän käytäntöjä. Näitä lain kiemuroita on myös aika vaikea avata turisteille kaikilta osin. Onneksi tähän tulee helpotusta, Lehtimäki kiittelee uudistusta.

Kesäaikana ravintolaan tulee myös terassi, sillä Sibeliuksenkadun puolella on hyvin tilaa omalla tontilla.

Ravintola Fifth Avenue, Sibeliuksenkatu 2, 13100 Hämeenlinna, www.fiftari.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset