fbpx
Kaupunkiuutiset

Filatov huolissaan maakunnista

– Hallituksen sote-, yritys- ja työvoimapalveluita koskevien lakiesitysten lausuntokierroksella saama murskakritiikki näyttää johtavan vain pieniin muutoksiin esityksissä. Hallitus lupasi ottaa aidosti huomioon asiantuntijoiden lausunnoissa esitetyt muutostarpeet. Ohueksi jäi huomioiminen, sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Tarja Filatov puhuessaan Hämeenlinnan seudun Invalidien sote-illassa Hämeenlinnassa.

– Asiantuntijoiden poikkeuksellisen kova kritiikki olisi edellyttänyt muutoksia muuhunkin kuin asiakaseteliin erikoissairaanhoidossa. Jos hallituksen kompromissi etenee eduskuntaan sellaisenaan, lain toimeenpano maakunnissa on lähes ylivoimaista ja laille asetetut tavoitteet jäävät saavuttamatta.

– Huonokuuloinen hallitus vaarantaa sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuksellaan. Valinnanvapauden nimiin vannova hallitus olisi antanut itsehallinnollisille maakunnille enemmän valinnanvapautta, jos se toimisi viisaasti. Se olisi luopunut asiakassetelistä subjektiivisena oikeutena ja antanut maakunnille mahdollisuuden rajata setelin käyttöä, jotta palvelut voidaan turvata, Filatov toteaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset