fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Fillari vaikka puoleksi tunniksi eurolla – yhteiskäyttöpyörän saa nyt Hämeenlinnassa kännykkäsovelluksella

Kolmen aseman kokeilu kestää marraskuun loppuun.
Jalkajarrullisissa ja kolmivaihteisissa pyörissä on älylukko, etukori, pikasäädettävä satula ja valo. Kaikissa pyörissä on numerotunnisteet ohjaustangon etupaneelissa.

Kaupungissa voi nyt ajaa yhteiskäyttöisillä polkupyörillä.

Pyörän voi ottaa käyttöön kolmelta pyöräasemalta, joita on Hämeenlinnassa rautatieasemalla, linja-autoasemalla ja keskussairaalalla. Aseman tunnistaa runkolukituksen mahdollistavista pyörätelineistä ja infokyltistä. Pyöräasemat ovat auki vuorokauden ympäri ja vuokrapyörän voi palauttaa mille tahansa asemalle.

Pyörän saa käyttöön kännykän avulla. Pyörien älylukot toimivat puhelimeen ladattavalla maksuttomalla Donkey Republic -sovelluksella.

Pyörien käyttö maksaa esimerkiksi 1 euron puolelta tunnilta ja 4 euroa kahdelta tunnilta.

Käyttö maksetaan luottokortilla, joka samalla toimii käyttäjän tunnistamistapana. Kun puhelinsovellus on ladattu ja luottokorttitiedot syötetty, pyörän älylukon voi avata viemällä puhelimen lähelle lukkoa. Myös pyörän lukitseminen tapahtuu puhelinsovelluksen avulla.

– Pyöräily on Hämeenlinnan kaupungin strateginen tavoite. Tämän lyhyen kokeilun avulla saamme toivottavasti lisätietoa siitä, olisiko yhteiskäyttöisillä polkupyörillä Hämeenlinnassa kysyntää, Hämeenlinnan kaupungin vs. strategiapäällikkö Ismo Hannula perustelee tiedotteessa.

Kokeilu kestää näillä näkymin marraskuun loppuun. Pyörät ja pyöräasemat viedään pois, kun pysyvä lumi tulee maahan.

Pyöräkokeiluun on saatu Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -rahoitusta työ- ja elinkeinoministeriöltä, ja kokeilu on osa Kasvukäytävän kestävät liikkumisen palvelut -projektia.

Projektin tavoitteena on kokeilun avulla selvittää kestävällä tavalla toteutettujen, uudenlaisten liikkumisen palveluiden liiketoiminnallisia edellytyksiä ja kaupallisia mahdollisuuksia.

Hämeenlinnan kaupungin osuus on se, että kaupunki on mahdollistanut linja-autoaseman pyöräaseman sijoituksen. Muita kustannuksia kokeilu ei kaupungille tuo.

Yksi pyöräasemista sijaitsee keskussairaalalla, koska se haluaa parantaa henkilöstönsä työmatkaliikenteen sujuvuutta. – Joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistäminen on yksi hyvä tapa tulla töihin, siksi tämä kokeilu on erittäin kiinnostava, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua sanoo tiedotteessa.

Lisätietoa pyörien käytöstä: valpastin.fi/hameenlinna

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset