fbpx
Firmaliiga

HPK-Ilves LA 27.2.

HPK isännöi seuraavaksi kahdesti peräkkäin Tampereen Ilvestä, joka on isäntien tavoin toipumassa vaikeasta tammikuusta. Lauantain kohtaamista ennakoivat A-Maanrakennuksen Juha-Matti Jokela, Pekolan Liikenteen Esa Vanhakoski ja Hämeen Laatumuuttojen Marko Peltoniemi.
Juha-Matti Jokela, Esa Vanhakoski ja Marko Peltoniemi

1) Kantaako HPK:n parantunut peli vielä taistelemaan pudotuspelipaikasta?
2) Millainen merkitys lauantain ottelulla on tiistain Ilves-peliä ajatellen?
3) Tekikö Ilves virheen haaliessaan alkukaudelle kasapäin NHL-lainoja (seitsemän, joista kaksi on edelleen joukkueessa)?

Juha-Matti Jokela

1) Ihan varma en siitä ole, mutta jonkinlainen mahdollisuus on. Pelillisesti on menty ihan selkeästi eteenpäin.
2) Siinä mielessä merkitys on varmasti iso, että jos tulee 100–0 turpaan, toiseen peliin tulee painetta. Jos ensimmäisen voittaa, pystyy ehkä lähtemään rennommin toiseen.
3) Mielestäni teki. Sen huomasi, että pelillinen taso tippui aika paljon, kun kärkiäijät lähtivät pois. Ilveshän oli kakkosena Liigassa, mutta on valahtanut hieman. Siinä on selvä ero.

Esa Vanhakoski

1) Tiukassa se on, mutta usko ei lopu sen suhteen, että HPK voisi vielä yllättää. Katsotaan nyt, mihin paukut riittävät.
2) Siinä voi olla sellainen merkitys, että jos se voitetaan hyvin, saattaa seurata hyvänolontunne, että tässä pärjätään vielä. Jos HPK voittaa lauantaina, Ilves saa tehdä töitä punttien tasoittamiseksi tiistaina.
3) En tiedä, oliko se virhe, koska moni muukin joukkue otti lainapelaajia. Se saattoi kuitenkin tehdä hallaa, että ulkopuolisia tekijöitä oli paljon, kun omat pelaajat jäivät penkille ihmettelemään eivätkä saaneet pelituntumaa

Marko Peltoniemi

1) Minulla on vahva epäilys, että se riittäisi. Tiukkaa te- kee, mutta sen verran monta peliä on vielä jäljellä, että on vielä mahdollisuus päästä säälipleijareihin. Kauhean montaa pisteetöntä peliä ei saa tulla, ja nyt pitää saada nimenomaan kolmen pisteen voittoja.
2) Ei varmaan ratkaisevaa merkitystä. Jokainen peli on omansa, mutta jäähän näistä back-to-back-peleistä taistelupareja ja toisen pelitapaa mieleen. Siten saattaa olla pientä hyötyä ja enemmän tunnetta, kun vastus on sama.
3) Kyllä ja ei. He olivat nuoria pelaajia, eivät mitään kehäraakkeja, ja toivat joukkueeseen paljon hyvää pöhinää. Mutta kun joukkueesta lähtee noin monta kärkipään pisteentekijää kesken kauden, vie aikansa, että joku ottaa heidän paikkansa. Riski oli varmasti Ilveksestä ottamisen arvoinen.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset