Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Flamencorytmit paukkuvat perjantaina Suistolla – Anna Murtolan kiitelty sooloprojekti vihdoin nähtävillä Hämeenlinnassa

Flamencolaulaja Anna Murtola tuo kuuman sooloprojekstinsa Suistolle. Kuva: Matti Sten
Flamencolaulaja Anna Murtola tuo kuuman sooloprojekstinsa Suistolle. Kuva: Matti Sten

Flamencolaulaja Anna Murtolan sooloprojekti Fuego Por Dentro (”sisäinen tuli, tulta sisällä”) saapuu ensimmäistä kertaa Hämeenlinnaan.

Suistoklubilla perjantaina 9.8. nähtävä keikka keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja herkkään voimaan. Murtolaa säestävät Suomen menestyneimpiin flamencokitaristeihin lukeutuva Joonas Widenius, basisti Hannu Rantanen sekä Madridissa Espanjan huippuartistien kanssa työskentelevä flamencoperkussionisti Karo Sampela.

Konsertissa kuullaan musiikkia Murtolan debyyttisoololevyn ohjelmistosta, jossa laulajan sävyrikas ja tummasointinen ääni vie kuulijansa intensiivisen flamencoperinteen äärelle, sen syvän surullisten sävelten, mutta myös kepeän leikittelevien rytmien keinoin sekä muiden musiikkikulttuurien vaikutteista ammentaen. Kiitelty levy on saanut hyviä arvioita sekä Suomessa että ulkomailla.

Murtola odottaa Hämeenlinnan keikkaansa innolla.

– Suistoklubi on legendaarinen keikkapaikka ja on mahtava päästä tuomaan sinne tätä omaa juttua. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee jatkamaan kesää meidän kanssa kuumissa flamencofiiliksissä!

Oulusta lähtöisin oleva Anna Murtola on maailman pohjoisin flamencolaulaja. Suomalaisen flamencolaulun pioneereihin lukeutuva laulaja on löytänyt oman vahvan äänensä tämän intensiivisen espanjalaisen perinteen tulkitsijana. Murtola tunnetaan myös monipuolisena, yli genrerajojen kurkottavana karismaattisena esiintyjänä joka ammentaa musiikkiinsa myös muista musiikkikulttuureista sekä omasta taustastaan, juurruttaen espanjalaisen taiteenlajin kylmään Pohjolaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset