fbpx
Kaupunkiuutiset Forssa

Forssalaisyritys Wallaton oy kasvaa Uudellemaalle – Jaana Lähteenkorva vakuuttaa, ettei laajeneminen pysähdy tähän

Kotihoitoalan yritys Wallaton lupaa parempaa hoitoa ja säästöjä.
Wallaton oy laajenee myös Forssassa, kun Pauliina Mero (oik.) liittyi uudeksi osakkaaksi. Jaana Lähteenkorva ja Mero ovat tuttu parivaljakko Hoivakoti Pumpulin ajoilta Kuva: Lassi Puhtimäki
Wallaton oy laajenee myös Forssassa, kun Pauliina Mero (oik.) liittyi uudeksi osakkaaksi. Jaana Lähteenkorva ja Mero ovat tuttu parivaljakko Hoivakoti Pumpulin ajoilta Kuva: Lassi Puhtimäki

Kotihoidon palveluja Forssan seudulla tarjoava Wallaton oy laajentaa kesäkuun alussa Uudellemaalle.

Uudenmaan toiminta käynnistyy kesäkuun alussa Porvoossa, missä aloittaa alkuvaiheessa kolme henkilöä.

– Helsingissä meillä on henkilö valmiina ja seuraavana on vuorossa Espoo, Jaana Lähteenkorva Wallaton oy:stä kertoo.

Lähteenkorva pitää alan laajentumisnäkymiä lupaavina, sillä kotihoidon yksityistäminen on toistaiseksi hyvin vähäistä asumispalveluihin verrattuna.

– Jos kysymme sadalta vanhukselta, kuinka moni haluaa elää loppuelämänsä laitoksessa, kovin montaa kättä ei nouse. Jos kysytään vastaavasti kotona asumisesta, nousevat melkein kaikki kädet, Lähteenkorva kuvailee.

Lähteenkorva käyttää sanaparia terve kilpailu kuvatessaan Wallattoman toimintaa.

– Kilpailemme laadulla. Asiakas voi luottaa siihen, että palvelu on laadukasta, räätälöityä ja toimintamme kestää päivänvalon.

Laadusta huolimatta hinta on huomattavasti huokeampi kuin julkisella sektorilla. Forssan seudulla Wallattoman tuntitaksa on 38 euroa, kun kotihoidon keskimääräinen tuntihinta NHG:n 24 kunnan otannassa oli 78 euroa vuonna 2017.

Yli puolet huokeampi hinta selittyy kevyellä organisaatiolla.

– Hallinto ei kuormita. Hyödynnämme myös teknologiaa, minkä ansiosta työaika vietetään asiakkaan kanssa, ei raportoinnin parissa, Lähteenkorva tiivistää.

Wallattoman konseptissa valtaosa hoitajista on itsenäisiä ammatinharjoittajia. Forssassa Wallattomalla on kolme ammatinharjoittajaa sekä muutama tuntityöntekijä.

– Mallissamme yksittäinen työntekijä voi vaikuttaa työhyvinvointiin, työaikoihin ja ansaintamahdollisuuksiin. Hoitajan hyvinvointi on kokonaisuuden kannalta tärkeää ja takaa hoitotyön laadun, Lähteenkorva sanoo.

Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Jos Wallattoman kaltainen malli laajenisi, sote-kustannuksia pystyttäisiin alentamaan ilman huonon hoidon seurannaisvaikutuksia.

– Säästöjen ja hyvän hoidon yhdistäminen on mahdollista. Olen aina liputtanut palvelusetelin nimeen, Lähteenkorva toteaa.

Osa Wallattoman asiakkaista maksaa palvelut omasta pussista kotitalousvähennystä hyödyntäen, osa saa kunnalta palvelusetelin.

Entäpä Wallattomaan kohdistuva laadunvalvonta? Voiko kauniisiin sanoihin luottaa?

– Tavoitteenamme on nettipohjainen palautejärjestelmä. Tällä hetkellä pyydämme ja saamme asiakaspalautetta jatkuvasti asiakkailta ja omaisilta. Hyvää hoitoa edistää myös se, että yhdellä asiakkaalla on 2–3 hoitajaa, ei kymmeniä.

Lähteenkorva kertoo, että Wallaton on saanut yhteydenottoja myös muualta Suomesta. Hän on vakuuttunut, että yritys toimii vuoden loppuun mennessä myös Uudenmaan ja Forssan seudun ulkopuolella.

– Tossunpohjat ovat ihan kuumina, Lähteenkorva kuvailee tunnelmiaan. FL

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset