fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Fortniten pelaajatähti Mikkoville Palm vaihtoi foorumia ja liittyi e-urheilun organisaatioon

Mikkoville Palm näpytteli näytteeksi yhden pelin Fortniten Battle Royalia. Pelin alussa ruudulla oli 100 pelaajaa, mutta 20 minuutin kuluttua pystyssä oli vain hämeenlinnalainen. Kuva: AP Sarjanto
Mikkoville Palm näpytteli näytteeksi yhden pelin Fortniten Battle Royalia. Pelin alussa ruudulla oli 100 pelaajaa, mutta 20 minuutin kuluttua pystyssä oli vain hämeenlinnalainen. Kuva: AP Sarjanto

Kohta pari vuotta ammatikseen Fortnitea pelannut Mikkoville Palm striimaa eli suoratoistaa nykyään taisteluitaan twitch.tv -sivustolla. Amerikkalainen palvelu on keskittynyt erityisesti striimaajiin ja sillä on 15 miljoonaa katsojaa joka päivä.

– Vaihdoin pois YouTubesta, jossa oli vaikea estää pelaamista häiritseviä trolleja. Twitchissä katsojien keski-ikä on korkeampi, joten siellä minua ei haukuta koko päivää, Palm sanoo.

 

Lue myös: Hämeenlinnalainen Mikkoville Palm on Fortnite-pelaaja, jonka räiskintää seuraa yli 67 000 tilaajaa

 

Live-pelaamisesta sopimus

Palm tekee edelleen videoita YouTubeen, jossa hänellä on tällä hetkellä 69 300 seuraajaa. Live-pelaamista voi seurata vain Twitchissä, jonka partnerisopimus estää striimaamisen muilla sivustoilla.

– Olen ollut Twitchissä puoli vuotta ja sinne on kertynyt noin 11 000 seuraajaa. Sen kautta tulee paremmin lahjoituksia ja maksettuja tilauksia, joten rahaa jää vähän enemmän käteen, Palm kertoo.

– Lisäksi olen pääsyt mukaan Nyyrikkiin, joka on e-urheilun parissa toimiva organisaatio. Saan heiltä jonkun verran palkkaa ja joukkoon kuuluminen tuo mukanaan myös statusarvoa pelimaailmassa.

 

Fortnitella monta haastajaa

Fortnite on ollut pitkään videopelien ykkönen. Viime aikoina on kuitenkin tihkunut tietoja suosion laskusta.

Palmia uutinen ei yllätä.

– Peliin tehtiin typeriä muutoksia, kuten lisättiin robotteja, joista ei kukaan oikein tykkää. Toinen ongelma on siinä, että pelaajien taso on nykyään niin korkea, ettei aloittelijalla ole mitään mahdollisuuksia pärjätä, Fortnite ei ole enää rentoa, vaan peli, jonka kaikki ottavat kilpailuna, Palm pohtii.

Pitkään ykkössijaa hallinneen Fortniten haastajiksi ovat nousseet muiden muassa sellaiset pelit kuin Counter-Strike:Global Offensive, Raimbow Six ja Apex Legends.

Palm ei kuitenkaan ole vielä hylkäämässä Fortnitea.

– Pelin vaihtaminen ei ole ajankohtaista, koska omat katsojamääräni ovat koko ajan kasvussa. En ole muutenkaan huolestunut asiasta. Olen pärjännyt niin monessa pelissä, että voin tarvittaessa vaihtaa koska tahansa.

 

Lue myös: Hämeenlinna satsaa e-urheiluun – Lyseon urheilulinjalla odotetaan jo pelaajien hakemuksia (Hämeen Sanomat)

 

Vain harva pelaa paremmin

Palm pelaa näytteeksi yhden pelin Fortniten Battle Royalia. Alussa ruudulla on mukana 100 pelaajaa, mutta 20 minuuttia myöhemmin “elossa” on vain hämeenlinnalainen.

– Jos tosissani pelaan, yleensä aina voitan. Kanssani samalla tasolla olevia tai parempia on 0,1 prosenttia pelaajista ja heitä tulee harvemmin vastaan.

Kuinka sitten on julkisuuden laita, tunnistetaanko pelaajatähti esimerkiksi kadulla ja kysytäänkö häneltä pelivinkkejä?

– Kyllähän ihmiset tunnistaa, mutta harvat uskaltaa tulla puhumaan. Vinkkejäkään ei kukaan ole kysynyt kasvotusten ainakaan vielä. Useimmat vain morottaa tai pyytää yhteiskuvaan.

 

Elämä sujuu ongelmista huolimatta

Kuusi vuotta sitten Palm sairastui psykoosiin. Hän kertoo edelleen kärsivänsä mielenterveydellisistä ongelmista, vaikka elämä rullaakin nyt paremmin kuin aikoihin.

– Välillä masennun tosi pahasti ja koetan avata joskus näitä asioita myös katsojilleni. Viime aikoina olen saanut itseni harrastamaan liikuntaa, mikä on tosi hyvä juttu ja tyttöystäväni on ollut minulle jo seitsemän vuoden ajan suurena tukena.

 

Mikä Twitch?

Kesäkuussa 2011 perustettu yhdysvaltalainen striimaukseen keskittynyt palvelu tietokone- ja konsolipelaajille.

Twitchissä oli viime vuonna 2.2 miljoonaa striimaajaa ja sivustoa seuraa päivittäin 15 miljoonaa katsojaa.

Palvelun käyttäminen on videon lähettäjälle ja vastaanottajille ilmaista. Liiketoimintamalli perustuu mainoksiin sekä katsojien suoratoistajille antamiin vapaaehtoisiin lahjoituksiin.

Mikkoville Palm löytyy Twitch-sivuston kanavalta Nyyrikki_Mikkis ja YouTube-kanavalta Mikkis.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset