Kaupunkiuutiset

Frisbeegolfin pariin voi helposti livahtaa

Heikki Kuuselan auto kurvaa monta kertaa kesäisin Viisarin frisbeegolfradalle. Hän sanoo käyvänsä heittämässä 12-väyläisen kierroksen melkein päivittäin.

– Käyn aina kun pystyn, Kuusela tunnustaa.

– Kierrokseen menee vain 45 minuuttia, joten tänne on helppo piipahtaa. Innostuin viitisen vuotta sitten, kun Siivosen Tatu toi kiekkoja kesäteatterin harjoituksiin ja pelasimme siellä omatekoisella radalla.

Peliväline oli Kuuselalle tietysti ennestään tuttu jo 1980-luvun buumista, mutta frisbeegolf on hyvin erilainen laji kuin vapaasti heiteltävä alkumuotonsa.

– Golfista käytetyt kiekot ovat pienempiä ja niiden lento-ominaisuuksissa on eroja. Pelaajilta pitää löytyä draivereita, puttereita ja jotakin siltä väliltä. Sääolosuhteiden ja heittopaikkojen vaihdellessa pitää sitten pohtia ratkaisuja monenlaisiin tilanteisiin.

Edullinen harrastus

Vuonna 2009 perustetty yhdistys Hämeenlinnan Discaajat rakensi Viisarilla olevaan vanhaan soramonttuun 9-reikäisen radan, joka vuonna 2013 laajennettiin talkoovoimin ja sponsoriyritysten tuella 12-väyläiseksi.

Yhdistyksessä on 70 rekisteröityä jäsentä, mutta käyttäjiä radalla on monin verroin enemmän.

– Frisbeegolfin harrastus kasvaa Suomessa hirvittävällä vauhdilla, Kuusela tietää.

– Kunnat satsaavat kenttiin, koska niitä on helppo perustaa ja harrastus on kuntalaisille edullinen. Välineet ovat halpoja ja laji vetää puoleensa nuoria, jotka eivät viihdy perinteisempien urheilumuotojen parissa.

Mielihyvää pöpelikössä

Discaajien tulevaisuuden unelmat kohdistuvat Kantolanniemeen.

– Olisi hienoa saada Tapahtumapuistoon 18-väyläinen rata, koska se mahdollistaisi valtakunnallisten kilpailujen järjestämisen.

Ensivierailu Viisarin frisbeegolfradalla yllättää, sillä kentällä on kunnioitettavan paljon mittaa ja korkeuseroja. Käppäily vanhassa soramontussa käy kuntoilusta.Kuuselaa kiehtoo eniten kuitenkin itse peli.

– Kun heitto joskus harvoin onnistuu niin kuin sen on päässään rakentanut, se tuottaa suunnatonta mielihyvää.

– Onhan tämä toisaalta ihan pimeätä touhua, kun joku kahlaa pöpelikössä jalat täynnä punkkeja muovinpalan perässä. Mutta sellaistahan urheilu usein on, ei sitä oikein järjellä selitetä.

Lisätietoja Viisarin frisbeegolfradasta ja seurasta osoitteessa www.discaajat.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset