Kaupunkiuutiset

FT Steelersin nousu maistui ”sairaan hyvältä”

FT Steelersin Senni Hietanen, 22, veivasi rystyltä ratkaisun rankkarikisan kuudennessa parissa ja varmisti joukkueen liiganousun. Ottelu tarjosi katsojille viihdykettä rutkasti.

– Ei voi oikein käsittää. Ihan käsittämätöntä. Tuntuu sairaan hyvältä. Tavoite on saavutettu, mutta se ei tullut ilmaiseksi. Oli tiukkoja pelejä, sanoi Senni Hietanen.

Steelersin naiset tipahtivat Salibandyliigasta vuosi sitten nimenomaan Joutsenon Katajaa vastaan. Oli maukasta tiputtaa samainen Joutseno vuotta myöhemmin.

Steelers ei johtanut kertaakaan peliajalla eikä kymmenen minuutin jatkoajalla. Joukkue kiri tasoihin viimeistä edellisellä minuutilla ilman maalivahtia.

Hietanen yritti kertaalleen pelissä rankkaria ja kerran myös rankkarikisan toisessa parissa. Steelers selvisi jatkopareihin 14-vuotiaan Alisa Mäkelän jäätävällä ratkaisulla.

– Meillä oli enemmän henkistä voimaa. Meillä on hyvät saumat pärjätä liigassakin, vaikka se vaatii paljon töitä. Ehkä emme ihan heti voi olla kärkipaikoilla, Hietanen sanoo.

Askolassa syntynyt, mutta Porvoossa salibandyopit Hietanen on asunut kolme vuotta Tampereella. Hän siirtyi täksi kaudeksi Steelersin ryhmään kolmen Kooveen vuoden jälkeen.

– Pelit ovat sytyttäviä. Maalinteko koukuttaa. Siitä tulee sellainen flow-tila.

Nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Hietasen laukaus on huipputasoa.

– Junnuna laukausta tuli hiottua. Ennen omia treenejä tuli vedeltyä, Hietanen tuumaa.

TÄKSI KAUDEKSI Steelersin valmentajaksi tullut Jani Perkonmäki on kokenut liigavalmentaja Kooveesta ja Classicista.

– Nousun jälkeen oli raukeat fiilikset eikä unikaan tullut normaalisti. Kierrokset olivat päällä loppuun saakka, Perkonmäki tuumasi nousun jälkeisenä päivänä.

Perkonmäellä oli selkeä vastaus siihen, mikä nousun ratkaisi.

– Olimme karsintasarjassa henkisesti vahvempia. Joukkue oli ihan eri lailla liikkeellä, sillä runkosarjassa tuli isoja voittoja. Meillä oli tasainen nippu, jossa ei ole ihan huippuliidereitä, Perkonmäki sanoo.

– Tarvitsemme liigaan muutamille pelipaikoille vahvistuksia. Uusien pelaajien täytyy olla vahvistuksia. Jos 2–4 vahvistusta saadaan, olen tosi tyytyväinen, Perkonmäki arvioi.

Perkonmäen mukaan Steelersillä on hyvä runko. Jos ei löydy selkeitä vahvistuksia, mieluummin joukkue täydentyy omasta ryhmästä.

– Seuran taustahommat ovat hyvällä mallilla. Peliareena on valtakunnan kärkeä. Valmennusryhmään saattaa tulla vähän muutosta tai täydennystä, Perkonmäki arvelee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset