Kaupunkiuutiset

Futsal rantautuu Parolaan

Parolan Visa on seutukunnan ainoa seura, jossa on jo pitempään harrastettu futsalia. Juteinikeskukseen rakennetun uuden liikuntahallin ansiosta seura aloitti lajin juoniorityön, miehet pelaavat 4. divarissa. Lisäpotkua toimintaan saadaan viikon päästä lauantaina, kun Parolassa pelataan kaksi liigaottelua.

Juteinikeskuksen salissa kohtaavat naisten liigassa Tampereen Ilves ja Kemi-Tornion F.T.K. sekä miesten liigaottelussa Ilves ja Tervarit Oulusta. Veikkaus tarjoaa yleisölle ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan ja molempiin liigaotteluihin. Veikkaus on mukana järjestämässä tapahtumaa, sillä se tuki Juteinikeskuksen rakentamista noin 900 000 eurolla.

– Tämä on ensimmäinen kerta tällä seudulla, kun paikan päällä voi seurata lajin suomalaista huippuottelua. Kiitos kuuluu Tampereen Ilvekselle, joka otti yhteyttä ottelutapahtuman järjestämiseksi, Visan toiminnanjohtaja Ville Karvinen kertoo.

Ilves järjestää joka vuosi kotiotteluitaan lähialueella juuri lajin markkinointitarkoituksessa. Kun Tampereella kuultiin Visan aloittaneen junioritoiminnan, haluttiin samoin tein tuoda näytille naisten ja miesten valtakunnallista huippuosaamista. Ilves on tähän saakka Suomen menestynein liigajoukkue.

– Meidän tavoitteena on järjestää mukava futsal-päivä. Otteluiden lisäksi Juteinikeskuksessa esiintyy laulavat lottopallot, joulupukki vierailee ja tietysti kahvila on avoinna tapahtuman ajan, Karvinen kertoo.

Juteinikeskuksen pulastic-lattiapäällyste soveltuu erinomaisesti myös futsaliin. Urheiluhallin erikoisuus on se, että futsal-maalit nostetaan pelien ja harjoitusten jälkeen sähköisesti kattoon, jolloin niitä ei tarvitse siirrellä eikä lattiapinnoite naarmutu.

Ilves hoitaa liigatason toimitsijat itse otteluihin, muu on Visan talkoolaisten harteilla.

– Mukava lisähaaste, jonka otimme mielellämme vastaan, Karvinen tiivistää.

Palloliiton mukaan rekisteröityjä futsal-pelaajia on tällä hetkellä yli 40 000. Joukkuelajeissa tämä määrä sijoittuu jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn jälkeen neljänneksi harrastetuimaksi lajiksi.

– Hämeenlinnan seudulla laji on monelle täysin vieras. Visa haluaa olla nyt eturintamassa sekä tytöille että pojille ja naisille että miehille sopivassa lajissa, Karvinen sanoo.

Futsalin liigaottelut Juteinikeskuksessa klo 13 (naiset) ja klo 16 (miehet).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020