fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Galleria Paperihuoneessa kirjonnan ja runojen vuoropuhelua

Iraiida Lukka-de Groot ja Daniel Malpica tutkivat tekstiilitaiteen ja runouden vuoropuhelua ja käännöstyötä. Kuva: Riikka Helenius

Galleria Paperihuoneessa on esillä joulukuussa Iraiida Lukka-de Grootin tekstiilitaiteesta ja Daniel Malpican runoista koostuva näyttely Bós-puu-roo.

– Näyttelyn nimi tulee espanjan, suomen ja englanninkielisistä sanoista bósque, puu ja roots. Tutkimme kirjallisuuden ja tekstiilitaiteen käännöstyötä, Malpica kertoo.

– Kuvaan tekstiilein ja kirjomalla, miten koen ja tunnen runot. Näyttelyteokseni perustuvat kolmeen Danielin runoon, mixed media -tekniikalla työskentelevä Lukka-de Groot kertoo.

Lukka-de Groot ja Malpica tapasivat kolme vuotta sitten City Ghettos Today -taideprojektin yhteydessä. Taiteilijat tutkivat eri kielten käyttöä, tekijän käsitettä ja miten luova prosessi muuttuu suhteessa yhteistyötapoihin.

– Runoissa ja kirjonnassa on tietyllä tapaa samaa rauhaa, Lukka-de Groot pohtii.

 

Grafiikanpajan puolella on Paperihuoneen jäsentaiteilijan, hämeenlinnalaisen Pirjo Dufvan näyttely Mietteitä. Dufva on värien käyttäjä. Hän kuvaa monotypia- ja sekatekniikkatöissään suuria ja pieniä tunteita, hetkiä, mielikuvia, unia ja haaveita.

– Pysähdyin usein miettimään, miten elämä soljuu nopeasti ohi, emmekä ehdi toteuttaa kaikkea, mitä haluamme. Taide on avannut minulle uusia kanavia monessa mielessä. Näyttelyäni voi luonnehtia retrospektiiviseksi.

 

Galleria Paperihuoneessa on esillä Iraiida Lukka-de Grootin ja Daniel Malpican BÒS-PUU-ROO ja grafiikkapajan puolella Pirjo Dufvan grafiikan näyttely Mietteitä 18.12. asti. Paperihuoneella on joulumyyjäiset 20.12. klo 10-6. Paperihuone sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset