Kaupunkiuutiset

Golfkentälle tulossa laajennusosa

Hattula Golf aikoo laajentaa kenttäänsä. Uusi par 3 -rata on tarkoitus rakentaa Satulinnan viereen, Kalvolantien, Hattulantien ja Armijärventien väliselle noin yhdeksän hehtaarin alueelle. Maan vuokraus- tai myyntiasia on vielä käsiteltävänä kunnan päätöksenteossa, tekninen lautakunta esityksen jo hyväksyi viime viikolla.

Jos hanke etenee odotetusti, rakentaminen alkaa heti niin, että harjoitus-range valmistuisi ensi kesäksi. Koko uusi kenttä on tarkoitus avata pelikaudelle 2019.

– Laajennus on ehdollinen. Se toteutuu, jos maa-alue saadaan ostettua tai vuokrattua. Kunnalle hanke ei maksa mitään, päinvastoin se saa joutomaasta kohtalaisen hyvän hinnan. Uudelle kentälle tehdään myös frisbeegolfrata, Reijo Riihimäki kertoo.

Laajennusosasta tulee 9-reikäinen harjoituskenttä, jossa on keinonurmiset muovigreenit ja muutama allas hulevesiä varten.

Uudelle kentälle kaikki halukkaat pääsevät ottamaan ensi askeleita lajissa. Riihimäen mukaan hattulalaiset saavatkin siitä uuden liikuntapaikan ja kaikki maan nuoret pelaajat laadukkaan harjoituskeskuksen.

– Haluamme lisää pelaajia. Golf on halpa laji harrastaa, vaikka usein toisin luullaan. Esimerkiksi alle 12-vuotiaan pelikausimaksu on alle 50 euroa, vaikka kävisi pelaamassa joka päivä, hän kannustaa nuoria golfin pariin.

Hattula on Riihimäen mukaan aina kasvattanut pelaajia muille kentille. Parhaillaan Hattula Golfissa rakennetaan erityistä junioritiimiä.

– Kaikki pro-opettajat toivotetaan tervetulleiksi. Anssi Kankkosen valmennuksessa on jo ollut neljä poikaa. Olosuhteet meillä ovat ympäri vuoden hyvät golfsimulaattoreiden ansiosta, Riihimäki sanoo.

Hattula Golfilla on noin 3 400 jäsentä, mikä tekee siitä maan toiseksi suurimman golfseuran. Se mainostaa itseään kenttänä, jossa on Suomen paras jäsenyys.

– Pyrimme järjestämään jäsenille mahdollisimman paljon etuja ja tarjouksia. Tänä vuonna he ovat saaneet muun muassa Linna Golfin Green feen ja kaksi pelaajaa yhden hinnalla Kajaanin, Paltamon, Levin ja Kuusamon kentillä, Riihimäki kertoo esimerkkejä eduista.

Eri golfkenttien kesken Riihimäki kaipaa Hämeenlinnan seudulla entistä tiiviimpää yhteistyötä, jotta tänne saataisiin lisää golfin harrastajia käymään. Majoitusta alueella jo olisi tarjolla. Hattulan kunnalta ja Hämeenlinnan kaupungilta hän toivoo asiassa aktiivisuutta.

– Yhteistyö pitäisi potkaista oikeasti käyntiin. Tällaista keskittymää ei ole muualla Suomessa, missä 50 kilometrin säteellä pystyy pelaaman viikon ajan golfia joka päivä eri kentällä. Golfmatkailu on todella iso juttu; lajin harrastajat tuovat 5-10 kertaa enemmän rahaa tullessaan kuin muut matkailijat, hän muistuttaa.

Linnan Kehitystä Riihimäki kiittelee siitä, että se on lähtenyt viemään golfmatkailua eteenpäin. Hattula Golfin oma markkinasuunta on Akaa ja Valkeakoski, mistä tulee paljon harrastajia pelaamaan 9-reikäiselle radalle, jossa ei kulu aikaa koko päivää.

Syksyllä Hattula Golfin kausi jatkuu perinteisesti lumentuloon asti. Tunnettua on, että Hattulassa kenttä aukeaa aina ensimmäisenä ja sulkeutuu viimeisenä. Tänä lauantaina kentällä käydään jokasyksyinen kinkkukisa, joka on samalla päätöskilpailu.

Hattula Golfista ja sen jäsenyydestä saa lisätietoa numerosta 0600 550126.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset