Kaupunkiuutiset

Goodmanin avajaisissa kärhämiä ja iloisia ilmeitä

Palohälyttimet pärähtivät torstaiaamuna soimaan noin tuntia ennen kauppakeskuksen avajaisia, rakennus evakuoitiin ja palokunta tuli paikalle. Hälytyksen syyksi ilmeni elintarvikeliikkeen huippuimuriin tullut vika. Toisen kerran palokunta käväisi paikalla kello 11 paikkeilla, jolloin syypää oli putkirikosta aiheutunut vesihöyry.

Aamun suuria uutisia oli kuitenkin ovien avautuessa syntynyt kaaos, kun Sonera-liike tarjosi 15 nopeimmalle älypuhelimen euron hintaan. Innokkaimmat olivat leiriytyneet makuupusseilla varustettuna eri sisäänkäynneille jo edellisenä iltana. Valtakunnalliset tiedotusvälineet pääsivät uutisoimaan ”ostoshulluuden valtaamasta Hämeenlinnasta”, kun halvan kännykän perässä juosseet rikkoivat kauppakeskuksen liukuovet, eikä mustelmilta ja kyyneliltäkään vältytty. Loppupäivä sujui kuitenkin iloisen avajaishuuman merkeissä.

– Olo on väsynyt, mutta onnellinen, kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro sanoo perjantaiaamuna.

– Alun kärhämöinti pisti vähän harmittamaan, mutta kaikki kääntyi voiton puolelle. Hanke on herättänyt kaupungissa vuosien varrella monenlaisia tunteita, joten oli mukavaa nähdä torstaina koko talo täynnä tosi iloisilta vaikuttavia ihmisiä.

Avajaisten koeponnistuksen jälkeen luvassa on todennäköisesti vain pieniä käytännön säätöjä.

– Palohälytykset taitavat kuulua kaavaan aina uusien kauppakeskusten avajaisissa, Jauro arvelee.

– Se ainakin huomattiin, että sisäänkäyntien ympäristö täyttyi tupakantumpeista todella nopeasti, joten siivousta pitää tehostaa niissä, samoin kuin wc-tiloissa. Polkupyörien parkkeeraus myös levisi pelastusteille, mutta tällaiset jutut on helppo korjata.

Puolet tulokkaita

Kevan omistaman kauppakeskuksen 26 500 neliössä on tilaa 70 yritykselle. Goodmanissa aloitti torstaina 64 liikettä, joista lähes puolet on uusia toimijoita Hämeenlinnassa. Kävijöitä odotetaan 6,5 miljoonaa vuodessa.

– Tällainen kauppojen keskittymä on Hämeenlinnasta puuttunut ja asiakkaita on valunut Ideaparkiin ja Hyvinkään Villaan, projektijohtaja Markus Salmela NCC:stä toteaa.

– Pienen automatkan päässä Goodmanista asuu 140 000 ihmistä ja kauppakeskuksen ali huristelee päivittäin 27 000 potentiaalista ostajaa.

Yksi Goodmanin mielenkiintoisimmista tulokkaista on yli satavuotias brittiläisketju Marks & Spencer, joka toimii kauppakeskuksessa kahdessa kerroksessa.

– Avajaisissa oli ihan mielettömän hieno tunnelma, myymäläpäällikkö Vappu Pöyry kiittelee.

– Kun tieto ketjun myymälöiden tulosta Suomeen julkaistiin kesällä, ihmiset ovat ottaneet asioista selvää ja tuntevat jo jonkin verran valikoimaamme. Ainakin eilisen ja VIP-illan perusteella tuli sellainen tunne, että meitä on oikein odoteltu tänne Hämeenlinnaan.

Lifen vastaava myymäläpäällikkö Sari Mustajoki on työurallaan avannut monta liiketilaa, mutta Goodmanin lähtölaukaus oli kokemus hänellekin.

– Oli ihan hirveää härdelliä, mutta postiivisessa mielessä, Mustajoki sanoo.

– En ole paikkakuntalaisia, joten minulle oli yllätys, että kauppakeskus on suurempi kuin ulkoapäin näyttää. Paikka on niin keskeinen, että odotukset ovat nyt valtavat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset